Megbeszélés a Beregszászi Szolgáltatóipari Szaklíceum végzőseinek munkalehetőségeiről – ez történt Beregszászban!

Ideiglenes szünetel a forgalom a Munkácsi utca és a Sevcsenko utca között a Korjatovics utcán át, folyik a balesetveszélyes fák kivágása a Kinizsi utcában, októberi fogadónap, a Beregszászi Szolgáltatóipari Szaklíceum végzőseinek munkalehetőségeiről tárgyaltak – ez történt Beregszászban!

Október 10-től kezdődően ideiglenes szünetel a forgalom a Munkácsi utca és a Sevcsenko utca között a Korjatovics utcán át, mivel előkészítik az uszoda melletti útszakasz aszfaltozását.

A Kinizsi utcában, a Vérke partján az itt élők kérésére folyik a balesetveszélyes fák kivágása, illetve metszése. Emellett a hulladékok is elszállítják innen. Azt tervezzik, hogy rendbe tesszik Beregszász e festői részét – olvasható Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének közösségi oldalán.

Sor került az októberi fogadónapra is. A számos felvetett kérdés közül kiemelkedik a Szentföld utcában élők lakásainak a csatornahálózatra történő bekötése. Az a helyzet, hogy az utca domborzatának sajátossága miatt az utolsó néhány ház esetében nem lehet gravitációs elven működő szennyvízelvezetést kialakítani: speciális szivattyúra van szükség ehhez, ami továbbítaná a szennyvizet. A fogadónap során emellett anyagi segélyt, tűzifát, illetve olyan kérdések megoldását kérték a város hozzám forduló polgárai, amelyek a városi tanács hatáskörébe tartoznak.

Babják Zoltán polgármester megbeszélést folytatott Petruska Andrással, a Fischer-Mukacsevo vállalat beregszászi fiókvállalatának képviselőjével és Valerij Toronyijjal, a Beregszászi Szolgáltatóipari Szaklíceum igazgatójával. Ennek során arról esett szó, miként lehetne a líceum végzősei révén káderekkel ellátni a vállalatot. Meggyőződése, hogy ezen együttműködés pozitívan befolyásolja majd a város gazdaságát, illetve a foglalkoztatottság szintjét.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Beregszászban víztisztitási munkálatok miatt lehet fennakadás a vízellátásban25 éves a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, 70 éves a Beregszászi Egészségügyi KoledzsOktóber 1-től nem haladhatnak át a 8 tonnánál nehezebb járművek Beregszász központjánRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, város szépítés, munkálatok, útjavítás, balesetveszélyes fák, fogadónap, megbeszélés, Babják Zoltán, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »