Megbénítják Franciaországot a tüntető szakszervezetek

Megbénítják Franciaországot a tüntető szakszervezetek

Kellemetlenségeket okozhatnak az egyre durvuló sztrájkok Franciaországban a pénteken kezdődő futball-Eb idején. A szakszervezetek már hetek óta tiltakoznak a tervezett munkajogi reform miatt, amely több, a munkavállalók számára hátrányos intézkedést hozna. Kompromisszumra egyelőre nincs kilátás. A munkabeszüntetések érintik a tömegközlekedést, a vasutat, a hétvégére pedig az Air France pilótái jelentettek be sztrájkot.

 

“Megbénítjuk az országot a foci-eb alatt. A reformtervezet azonnali visszavonását követeljük” – mondta egy tüntető.Külföldi szurkolók millióit várják az egy hónapon át tartó Eb-re, amely az olimpia után az év második legfontosabb sporteseménye. Az Európa-bajnokság szervezői aggódnak:

 

Hetek óta tartanak a tüntetések. forrás: euronews.com

 

“Ami a sztrájkokat illeti, nincs több információnk, mint Önöknek” – mondta a szervezőbizottság elnöke.- Ez egy olyan probléma, amelyet sajnos nem tudunk irányítani. Természetesen szeretnénk, ha minél szabadabban lehetne mozogni.

 

Az Eb szervezőinek és a biztonsági erőknek nem csak a sztrájkok, de a terrorfenyegetés miatt is kell aggódniuk. A francia kormány olyan telefonos alkalmazást tett elérhetővé, amely terrortámadás esetén értesíti a program használóját a veszélyről.

 

hu.euronews.com
borítókép: origo.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »