Megállíthatatlanul terjeszkedik az Iszlám Állam

Háromszorosára növelte befolyási övezetét az Iszlám Állam azóta, hogy 2014-ben az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció légicsapásokkal próbálja eltörölni a föld színéről a szervezetet – derült ki egy Barack Obama elnök számára készített titkos jelentésből.

Az NBC News megszerezte azt a térképet, amelyet a National Counterterrorism Center készített a Fehér Ház számára az Iszlám Állam nemzetközi befolyásáról.

Ebből kiderül, hogy a több mint hatvantagú nemzetközi koalíció megalakulásakor, 2014-ben a szervezet csak hét országban működött, 2015-ben azonban már 13-ban, vagyis majdnem kétszer annyiban.

Az Iszlám Állam jelenleg 18 országban működik, és a szakértők létrehoztak egy új kategóriát is az „erősödő fiókszervezetekét”, amelyek hat országban vannak jelen: Egyiptomban, Indonéziában, Maliban, a Fülöp-szigeteken, Szomáliában és Bangladesben.

Az Egyesült Államok sikeresen támadja a szervezetet annak központjában, Irakban és Szíriában, de a befolyási övezet valószínűleg sokkal nagyobb lenne, ha mutatná azokat a területeket is, ahol az Iszlám Állam terjeszkedni akar, illetve végrehajtott már terrorista támadást – hangsúlyozta Malcolm Nance, az NBC News szakértője.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Az Iszlám Állam üzent Ferenc pápának: “Ez vallásháború és gyűlölünk titeket”Megölték az Iszlám Állam egyik parancsnokátRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: külföld, jelentés, Egyesült Államok, Iszlám Állam, iszlamista terrorszervezet, terjeszkedésForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »