Megáldotta Ferenc pápa a tordaszentlászlói reformátusokat

Tordaszentlászló református gyülekezetének tagjait fogadta Ferenc pápa a Szent Péter téri általános audiencián szerdán – számolt be a küldöttséget vezető Balázs Attila lelkész az MTI-nek. Ez volt az első alkalom, hogy erdélyi magyar református gyülekezet tagjai Rómában a pápával találkoztak.

A Tordaszentlászlói Református Egyházközség 86 fős csoportját Ferenc pápa az audiencia során személyesen köszöntötte. Az erdélyi zarándokcsoport legfiatalabb tagja tizenkét éves, legidősebb pedig hetvenöt volt. A csoport nevében Balázs Attila lelkész beszélt a katolikus egyházfővel, hangsúlyozva, hogy imádkoznak érte és „azért az eszméért, amelyet a pápa képvisel a világban”.

Ferenc pápa megáldotta a tordaszentlászlói küldöttség tagjait. Ajándékként Könczey Elemér karikatúra-gyűjteményét nyújtották át az egyházfőnek, hogy „minden nap jó kedvvel végezze szolgálatát”.

Balázs Attila az MTI-nek hangsúlyozta, hogy ez volt az első erdélyi magyar református gyülekezet, amely Rómában a pápával találkozott. Hangsúlyozta, hogy a 900-as lélekszámú Tordaszentlászlón a református az egyetlen templom, így a katolikusok is ide járnak, és a római református zarándoklathoz ők is csatlakoztak. A Szent Péter téri audiencián a kolozsvári Szent Cecilia kórus is énekelt, többek között a magyar himnuszt.

kronika.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »