Még pár EU-fant kinyíratnak, aztán nem lesz gondjuk a Brexittel

Mintegy 43000 fő írt alá egy petíciót, ami támogatja az Egyesült Királyság Európai Uniós tagságát, és követeli, hogy mondják le a június 23-ra kiírt referendumot. A The Independent brit napilap szerint a petíció azt követően jelent meg, hogy csütörtökön meggyilkolták Jo Cox-ot, a Munkáspárt képviselőjét, aki hitet tett az unió mellett. Gyilkosa nyíltan beszélt arról, hogy azért ölte meg a politikust, mert támogatta az Európai Uniós tagságot.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A brit kormánynak címzett petíciót a parlament weboldalán hozták nyilvánosságra. Amennyiben összegyűlik százezer aláírás, az országgyűlés vitát kell tartson arról, hogy lemondják-e a referendumot. A The Independent brit napilap szerint a petíció azt követően jelent meg, hogy csütörtökön meggyilkolták Jo Cox-ot, a Munkáspárt képviselőjét. Szombaton egy nap leforgása alatt húszezer aláírás gyűlt össze – a lap szerint így valószínű, hogy éppen a népszavazás napja előtt összegyűlik a kérdéses százezer.

Jo Cox csütörtökön vált gyilkosság áldozatává egy nyilvános helyen, miután egy megszokott választókerületi rendezvényen vett részt. Az elkövető nyíltan beszélt arról, hogy azért ölte meg a politikust, mert támogatta az Európai Uniós tagságot. Az EU-tagság támogatottsága ennek hatására 1%-kal emelkedett


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »