Még nem tökéletes a Habony-médiabirodalom, de legalább Juhászt kihúzták a szarból

Még nem tökéletes a Habony-médiabirodalom, de legalább Juhászt kihúzták a szarból

MTI nyomán

Ahogy arról beszámoltunk, Fidesz egy új, hazánkban még nem tapasztalt kísérletbe kezdett. Nem, nem az egészségügyet, vagy az oktatást hozza rendbe, hanem egy médiabirodalmat hozott létre, amelybe több internetes portál tartozik (amelyeket a közmédia is szemléz), és amelynek a zászlóshajója az Andy Vajna által felvásárolt TV2.

Emlékezetes, ennek első próbája a Farkasok elnevezésű csoport elleni támadás volt, míg most Juhász Péterbe próbálnak beleszállni. Ám úgy tűnik, egyelőre még az Együtt társelnöke is túl nagy falatnak számít a Habony-műveknek. Pedig még politikust is csatába küldtek, igaz nem egy nagy nevet, mondjuk egy Németh Szilárdot, hanem Hollik Istvánnak (KDNP) jutott a feladat, hogy a TV2 riportja alapján nekimenjen Juhász Péternek.

A Fidesz budapesti elnöksége hétfőn vagyonnyilatkozattételi eljárást kezdeményez az V. kerületi önkormányzatnál Juhász Péterrel szemben – jelentette ki Hollik István, vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen egyébként az újságírók közé ülve az Együtt politikusa is részt vett.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, azért kezdeményezik az eljárást, mert Juhász Péter az elmúlt időszakban nem tisztázta magát, sőt egyre több kérdés merült fel vagyoni helyzetével kapcsolatban. A vagyonnyilatkozattételi eljárás ezért alkalmas lesz minden kétség tisztázására – tette hozzá.

Juhász Péter erre válaszolva azt mondta, szívesen áll az eljárás elé, a sajtótájékoztatóra pedig azért jött el, hogy már most tisztázzon mindent, ezért arra kérte Hollik Istvánt, hogy tegye fel a kormányoldal kérdéseit és azokat megválaszolja.

Hollik István ezt követően három kérdésben foglalta össze Juhász Péter vagyoni helyzetével szemben megfogalmazott aggályaikat. Elsőként azt kérdezte, az Együtt társelnöke miként tud egy 130 négyzetméteres lakást bérelni a II. kerületben, amelynek piaci bérleti díja havonta 420-460 ezer forint között van, ha vagyonnyilatkozata alapján ennél kevesebb jövedelemmel rendelkezik.

A kormánypárti politikus emellett rákérdezett arra is, hogy Juhász Péter vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette fel, hogy magánadományokból is rendelkezik bevétellel, ahogy arról egy televíziós interjújában is beszélt. Hollik István végül idézte Juhász Péter egy korábbi munkatársát, aki szerint az Együtt társelnöke a Milla nevű civil szervezetnek adott pénzeket élte fel.

A Fidesz-KDNP képviselője a kérdéseket követően távozni próbált a Fidesz sajtóterméből és arra kérte Juhász Pétert, hogy a folyosón mondja el reakcióit. Az Együtt társelnöke azonban ennek nem tett eleget, és a pulpitusra lépve fejtette ki válaszait.

Elmondta, a szóban forgó lakásért havonta 200 ezer forintot fizet, a támogatásokról azért nem számolt be vagyonnyilatkozatában, mert azok egyike sem lépte át az évi 150 ezer forintot, továbbá a Millában soha nem volt köze pénzfelvételhez.

Ezt követően köszönetet mondott a Fidesznek és a TV2-nek, amiért – mint mondta – multimilliomossá tették őt, hiszen közvetítésükkel több millió forintnyi adományt kapott.

“Köszönöm nekik, hogy kihúztak a szarból”

– fogalmazott, majd úgy folytatta, “nem fogok leszállni Orbán Viktor vagyonosodásáról”. Juhász Péter vérlázítónak nevezte, hogy a Fidesz nem beszél arról, hogy “Orbán családja és a gázszerelője a magyar történelem során is ritka mennyiségű földet tudott felhalmozni, több mint ötezer hektárt”.

Ez most nem jött be, de persze 2018-ig van még idejük tökéletesíteni a rendszert.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »