Még nem találta meg a nemzet könyvét a Jobbik IT, de van még rá idő

Szeptember 30-án lezárult A nemzet könyve első fordulója, és ezzel együtt október 6-án kezdetét veszi a második forduló. A Jobbik Ifjúsági Tagozat olvasást és a nemzeti kultúrát népszerűsítő programjának első körében volt lehetőség a kedvenc magyar könyvek benevezésére, amely során több száz könyvajánlat érkezett – írta közleményében a szervezet elnöke.

Ezek közül került ki a TOP 50, vagyis az ötven legtöbb ajánlatot kapott könyv, amelyek így bejutottak a program második fordulójába. A nevezők közül szerencsésen kisorsolt személyek könyvutalvány formájában értékes nyereménnyel is gazdagodtak.

A nemzet könyve kezdeményezés iránt tanúsított nagy érdeklődéshez és eddigi jól látható sikeréhez hozzájárult több értelmiségi közszereplő videóüzenete is, amelyben Vona Gábor és Dúró Dóra politikusok mellett Gregor Bernadett, Raffay Ernő, Fonyódi Tibor, Steinmetz Ádám és Dózsa László is elmondta gondolatait az olvasás fontosságáról és kedvenc magyar könyvükről – számolt be Farkas Gergely.

Míg az első fordulóban az ajánlás, a második körben a szavazás játsza a főszerepet. A TOP 50 könyv közül november végéig van lehetőség a legkedveltebb könyvre leadni a szavazatot a ezzen oldalon, amely a program hivatalos szavazási felülete. A tíz legtöbb szavazatot kapott könyv bekerül a döntő fordulóba, ahol ugyanúgy szavazás alapján derül majd ki, hogy mi a „nemzet könyve”. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »