Még néhány ilyen provokáció, aztán elszáll az amerikai álom

„Ami sok, az sok!” – jelentette ki szombaton Barack Obama elnök a Fehér Ház közleménye szerint a három halálos áldozatot követelő Colorado Springs-i klinikai lövöldözés után. Az elnök szerint az Egyesült Államoknak végre tennie kell valamit, hogy ne legyen olyan könnyű hozzáférni katonai fegyverekhez, és „ne hadonászhassanak azokkal az utcán olyanok, akiknek semmi közük hozzá”.

Magyar Menedék - Pogány Biblia

Hírdetés

Obama nem először futna neki a fegyverkorlátozásnak, más, hasonló tragédiák után már többször javaslatot tett rá, de eddig nem járt sikerrel. Az amerikai alkotmány garantálja a fegyverviselési jogot – igaz, eredetileg azért, hogy hadsereg hiányában milíciák működhessenek –, a fegyverlobbi pedig eddig mindig erősebbnek bizonyult a korlátozáspártiaknál. A hatóságok az 57 éves Robert L. Deart gyanúsítják azzal, hogy pénteken tüzet nyitott Colorado Springs egyik egészségügyi intézményében.

A támadó a Planned Parenthood nevű, abortuszokat is végző nonprofit szervezet klinikájára hatolt be, ahol egy rendőrt és két civilt megölt, többeket pedig megsebesített, mielőtt elfogták. Egyelőre nem világosak az indítékai, de valószínű, hogy abortuszellenes indulatok vezették.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »