Még nagyobb szigor jön a közlekedésben

Még nagyobb szigor jön a közlekedésben

Legfontosabb pontja az úgynevezett fokozatosság elve. Eszerint a közlekedési közigazgatási szabályszegéseket a törvény a fokozatosság elve alapján öt szankcióval sújtja majd:

1. Figyelmeztetés, 

2. Közigazgatási óvadék, 

3. Közigazgatási bírság, 

4. Tevékenység végzésétől történő eltiltás,

5. Elkobzás.

Hírdetés

A törvény a fokozatosság elve alapján az egyes szankciók egymást követően alkalmazhatóak, még hozzá úgy, hogy az úgynevezett Közigazgatási Szankciók Nyilvántartása bevezetésével láthatóvá válik minden egyes közlekedő előtörténete.

Fontos azonban, hogy a fokozatosság elve nem minden esetben él: így ha az emberi életet, testi épséget vagy egészséget sért vagy veszélyeztet, kiskorú személy védelmét célzó jogszabályi rendelkezés megsértésére kerül sor, vagy a jogsértésre különösen kiszolgáltatott személlyel szemben kerül sor.

Nevesítve: a gyorshajtás,  a  biztonsági  öv használatának nélkülözése, piros lámpa figyelmen kívül hagyása, alkoholos befolyásoltság, vasúti átjáró fényjelzésének figyelmen kívül hagyása, behajtási tilalomra, korlátozott övezetre, kötelező haladási irányra és az autópálya leálló sávjára vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása esetén már rögtön jön a bírság. Ahogyan akkor is, ha elfelejtettünk útdíjat fizetni, vagy a megengedettnél nagyobb tengelyterheléssel közlekedünk (bírságolni azonban ebben az esetben csak a teherautókat fogják).

Magam részéről már annak is örülnék, ha az emberek 

megtanulnák a jobbra tartás és az irányjelzés  agyműtét nehézségű műveletét.

Plusz üzenem annak a zöld Nissan tulajnak, hogy ha a diósdi bevásárlóközpontba jár vásárolni, akkor menjen busszal, mert parkolni nagyon nem tud.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »