Még mindig javítják a felújított orosz metrókocsikat

Még mindig javítják a felújított orosz metrókocsikat

Július első hetére ígérték, de még mindig szállítanak utasokat az orosz Metrovagonmas  által felújított metrószerelvények, és úgy tűnik, hogy nem is fognak még egy ideig.

A Magyar Nemzet kérdésére a BKV sajtóosztálya konkrét dátumot nem tudott, vagy nem akart elárulni. Válaszukból viszont kiderül, hogy még mindig tart az utasforgalomban tapasztalt hibákkal (vagyis a szeszélyesen nyíló-záródó metróajtókkal) kapcsolatos vizsgálat és az eredmények értékelése, és csak ezután adják ki majd a hatósági engedélyeket a szerelvények forgalomba állításához.

Bolla Tibor, a BKV vezetője korábban még arról beszélt, hogy szoftver és kábelhiba okozta az ajtók önműködését, amit a Metrovagonmas mérnökei már elhárítottak.

A jelek szerint ennél jóval komolyabb ügyről lehet szó, a BKV a jelek szerint azonban igyekszik kicsinyíteni a motorkocsik hibáit: mint írták, csak az utasbiztonságot nem veszélyeztető problémákat találtak – magyarán, nem veszélyes, ha a felújított szerelvények ajtói váratlanul mindkét oldalon kinyílnak a Kálvin téri megállóban, vagy ha közel negyed órára foglyul ejtik az utasokat.

A hibák miatt a Metrowagonmas már bocsánatot kért a magyar utazóközönségtől, de ennyi kevés lesz a BKV-nak, ami már egymilliárd forint fölötti kötbérigényt jelentett be a gyártó felé; ráadásul a megállapodás értelmében napi 23 ezer eurós fájdalomdíj járna nekik minden, el nem indítható szerelvény után.

A hogy pontosan mekkora kár érte a BKV-t a sorozatos hibák miatt, azt csak a szerelvények újból elindítása után derülhet ki.

A közlekedési vállalat összesen 33 motorkocsi felújítását rendelte meg a szentpétervári vállalattól: ezek közül 11 már Magyarországon van, de csak öt állt ideiglenesen forgalomba.

A felújítást – ami sokak szerint inkább új járművek beszerzése volt, néhány régi alkatrész felhasználásával – sok kritika érte, már csak azért is mert brutálisan túlárazottnak tartják.

A Metrovagonmas legmodernebb, légkondicionált, érintőképernyős utastájékoztató rendszerrel ellátott járművét is kocsinként 73 millió rubelért gyártja, miközben a magyar kocsik renoválását 72,5 millió rubelért vállalták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »