Még különösebbé vált a rejtélyes haláleset

Még különösebbé vált a rejtélyes haláleset

Válaszolt megkeresésünkre a bajor rendőrség az augusztus 26-án Ajkán eltűnt, majd egy nappal később Münchenben holtan talált L. Dávid ügyében, a levél azonban csak újabb kérdéseket vet fel az amúgy is titokzatos esettel kapcsolatban.

„Az áldozat testét augusztus 27-én 21.20 körül találták meg egy vasúti sín mellett. Erőszakra és droghasználatra utaló nyomot a halottkém nem talált, feltételezzük, hogy öngyilkosság történt” – írta Benjamin Castro Tellez.

A rendőrségi szóvivő arra is kitért, hogy a holttestet először nem tudták azonosítani, mivel semmilyen okmányt nem találtak nála. Később azonban egy müncheni hoteltől jelzést kaptak egy eltűnt szállóvendégről, és így összeállt a kép – a jelek szerint Dávid halála előtt egy éjszakára szobát vett ki, és minden papírját a hotelben hagyta.

Az utolsó buli után tűnt el

Mint beszámoltunk róla, a 23 éves ajkai fiatalember az eltűnése előtti este, augusztus 25-én bulit rendezett családi lakásukban, ahol információink szerint hét-nyolc barátja is részt vehetett.

A parti sokáig elhúzódott, Dávid pedig csak másnap délelőtt küldte el az utolsó vendégeket – mielőtt hazaértek volna a szülei –, majd rendet rakott, és a családjának is írt, hogy délután várja őket otthon.

Ezután azonban minden másként alakult: a fiatal férfi betette kulcsát a postaládába, és végleg elment otthonról, hogy aztán augusztus 27-én este Németországban találjanak rá testére. A német hatóságok a kulcs leadását már az öngyilkossági terv részének tartják, a partit pedig egyfajta búcsúbuliként kezelik.

Az öngyilkosság mindenesetre így is kétségesnek tűnik, és kérdések sora merülhet fel:

Miért tenne ilyet egy – információink szerint – életvidám, sportos, korához képest jól kereső, kirándulni és bulizni szerető, párkapcsolatban élő fiatal?Miért úgy köszönt el a szüleitől Dávid, hogy délután otthon várja őket, és ha már így tett, miért nem hagyott hátra búcsúlevelet?Ha már rászánta magát a végzetes tettre, miért utazott 460 kilométert Münchenbe, ahová semmilyen szállal nem kötődött?Ha Dávid valóban egyedül utazott, ezt többszörös átszállással, győri kitérővel kellett megoldania; úgy tudjuk, hogy vezetni nem tudott, jogosítványa, autója sem volt.

Nyitva hagyott kérdésekről beszélt az ügyre rálátó, névtelenséget kérő forrásunk is: mint mondta, Dávid fiatal barátnője sem tudott arról, hogy párjának nehézségei, gondjai lennének.

Forrásunk szerint a fiatal férfi a buli után már barátnőjének sem vette fel a telefont, de Németországból a lánynak és barátainak is írhatott üzenetet – ő vagy valaki más. Mikor hollétéről kérdezték a Messengeren, csak idegenszerű, egyszavas vagy kurta mondatokból álló válaszok érkeztek Dávid telefonjáról: „igen”, „nem”, „semmi közöd hozzá”.

Az ügyet még furcsábbá teszi, hogy úgy tudjuk, a buliban részt vevő fiatalok nem igazán akarnak beszélni az utolsó estén történtekről. A haláleset ügyében a magyar rendőrség nem folytat eljárást – a német oldalon még zajlik a nyomozás, de válaszuk alapján úgy tűnik, hogy az idegenkezűséget kizártnak tartják.

Az áldozat testét a napokban adták ki a hozzátartozóknak. Értesüléseink szerint L. Dávid temetésére a hétvégén kerülhet sor.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »