„Meg kell állítani a profit kitalicskázását”

Meg kell állítani, hogy a Magyarországon nyereséggel dolgozó multik kivigyék a profitjukat az országból – mondta a Hír TV Reggeli járat című műsorában a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó Csaba arra reagált, hogy a Tesco egy üzleti bravúrral inkább Svájcban fizetett be másfél százaléknyi nyereségadót, a magyarországi 19 százalékos közteher helyett. A nagyvállalat elérhető adómegtakarítása így tavaly Magyarországon elérte a hárommilliárd forintot. A szakszervezeti vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy ha helyben lehetne tartani a profitot, akkor lenne pénz béremelésre is.

„Ha csökkenteni tudjuk az ilyen jellegű veszteséget, ha pluszt tudunk felállítani a rendszerben, akkor az azt jelenti, hogy ezeket az összegeket vissza lehet fordítani bérre. Ezért fontos az, hogy ezekkel foglalkozzunk, hogy ne menjen egyik helyen ki úgy külföldre a pénz, hogy abból itt Magyarországon a munkavállalók nem éreznek semmit. Ne legyenek ilyen veszteségek, hanem legyenek megtakarítások, nyereséget kell termelni, és abból a nyereségből – a hozzá adott érték szerint – vissza kell juttatni a munkavállalóknak” – vélekedett a szakszervezeti elnök.

Tekintse meg a teljes interjút:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »