Még jobban meghajtják az antifa-rollert a francia politikusok

Nem elég, hogy a francia baloldal, és a fősodratú média két napja veszettül hajtja az antiszemitizmus légószirénáját, nem elég, hogy a jobboldal elhatárolódott önmagától és bocsánatot kért – most a „felelősök” fejét követelik.

A balhét a liberális jobboldal pártjának, a Köztársaságiaknak egy Twitter-bejegyzése indította el. Az Igazság a Macron-galaxisról című karikatúra pénteken jelent meg a konzervatív párt Twitter-oldalán. A rajzon a baloldali liberális elnökjelölthöz és mozgalmához közel álló, korábban a szocialistákhoz, vagy a kommunistákhoz kötődő politikusok gyűrűjében áll a a görbe orrú, cilinderes Emmanuel Macron, akit bankárként ábrázolnak, amint sarlóval a kezében szivart vág. 

Macron korábban különböző nagy pénzintézetekben dolgozott vezető pozícióban. A cilinder és a szivar, illetve a sarló bizarr összképével arra akartak rámutatni, milyen ellentmondásos Macron pátjának összetétele. Hogyan

fog össze egy volt bankár akár egy kommunistával is. 

Hírdetés

A karikatúra azonnal kiverte a biztosítékot, a baloldal és a fősodratú média két napja harsog a „kódolt antiszemita uszításról.” A Köztársaságiak sietve elhatárolódtak a rajztól, levették Twitter oldalukról, és bocsánatot kértek. Ez azonban ilyen égbekiáltó bűn esetében nem elég. Francois Fillon, a párt elnökjelöltje vasárnap

a „felelősök” megbüntetését követelte. 

„Nem fogom eltűrni, hogy a pártom az antiszemita propaganda kódjait használó karikatúrát tegyen közzé” – olvasható Francois Fillon közleményében. „Megértem a felháborodást, amelyet az kiváltott, miután történelmünk szomorú korszakának rajzait idézi és olyan ideológiát közvetít, amely ellen mindig is harcoltam. A politikai harc kemény, de méltóságteljesnek kell maradnia” – tette hozzá. 

A konzervatív elnökjelölt azt kérte Bernard Accoyer pártfőtitkártól, hogy szankcionálja „az elfogadhatatlan karikatúra” megjelenéséért felelős párttagot. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »