Még idén fontos lenne egy érezhető béremelés

A Jobbik azt szeretné elérni, hogy a Fidesz minden gáncsoskodás ellenére, még ebben a kormányzati ciklusban megvalósuljon, egy a dolgozó magyar embereket érezhetően kedvezményező béremelés.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a kormány a magyar munkaerő versenyképességét az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőre alapozza, nem pedig a magasabb hozzáadott értékű termelésre.

A nemzeti néppárt alelnöke arra is kitért, hogy a nettó kereset és teljes bérköltség aránya az OECD tagországok közül a negyedik legmagasabb Magyarországon, magasan megelőzve az összes többi kelet-európai volt szocialista országot.

A jobbikos politikus jelzésértékűnek nevezte, hogy az Orbán-kormány 2010 és 2015 között kétszeresére növelte a minimálbéren foglalkoztatottak adóterhelését.

Mint mondta, pártja törekvései között szerepel az egyszámjegyű személyi jövedelemadó (szja), valamint az ipart, a mezőgazdaságot, a kutatás-fejlesztést és turizmust kedvezményező adórendszer bevezetése, emellett a külföldről hazahozandó dolgozóknak is adókedvezményeket biztosítanának.

Volner János a minimálbért terhelő adók jelentős csökkentése, illetve eltörlése mellett foglalt állást.

Azt is szorgalmazta: induljon el egy olyan nemzetközi kezdeményezés, ami a magyar munkaerő bérfelzárkóztatását célozza. Ezt azzal indokolta, hogy lassan le kell küzdeni a nyugat-európai bérekhez képest fennálló különbséget.

A képviselő ezen lépések forrásaként a korrupció felszámolását, a jegybank osztalékának költségvetésbe fizetését és a bürokráciacsökkentést jelölte meg.

Forrás: alfahir.hu – jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: Ukrajnai vendégmunkásokkal tölthetik fel az üres álláshelyeket? A hiányszakmákban munkaerő behozatalával oldaná meg a munkaerőhiányt a kormány. Ennek érdekében már a jogszabályok átdolgozására is sor került, írja a Heti Válaszra hivatkozva a hvg.hu. A lap úgy tudja, a feltétel mindössze annyi, hogy hiányszakmában dolgozzanak. Kapnak magyar állampolgárságot ukrajnai ukránok is, „hála” néhány magyar kormányzati tisztségviselőnek…

Az egykulcsos adó nagyon igazságtalan, mert a minimálbérest (nettó 76 ezer forint körül) és a havi ötmilliós jövedelműt is 15 százalékkal adóztatja! Ennek is véget kell vetni, mert a kieső adóbevételt a jövedelemhez alig jutók már képtelenek kipótolni. Emiatt van például a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája. Ezt alkotmányos védelem alá helyezte a Fidesz, de a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat nem!

Az ukrán vendégmunkások nem segíthetnek hazánk reménytelen helyzetén című cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2016. szeptember 24.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Akiket nem érint az online pénztárgép bekötés, azok a kaszinókat üzemeltető Fideszes haverok! Andy Vajna egymaga öt kaszinót üzemeltet Budapesten offshore (magyarországi adófizetést elkerülő) cégein keresztül. A többi kaszinó sem kerül az adóhatósághoz bekötésre, nincs kivétel. Vajon miért? Évi hatmillió forint jövedelem miatt online pénztárgép kell, évi temérdek milliárdos forgalom esetén meg nem? Milyen alapon? Miért ez a kivételezés a milliárdosok irányába? Mert a kaszinók üzemeltetői valamennyien milliárdosok! Legelőször a kaszinókat kellett volna bekötni, mert ott lehetne a legnagyobb adóbevételt elérni. Valami miatt azonban ezt a nemzetinek mondott kormány nem teszi meg! A kereskedőházak veszteségével kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, hogy soha nem volt ilyen sikeres év export szempontjából, mint a tavalyi. Azt elfelejtette elmondani, hogy amennyiben kivonja belőle az autógyárak exportját, az adat úgy leereszt, mint egy lufi.” (Részlet az Online pénztárgépeket szinte mindenhova című írásból) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »