Még három évig Budapesten lesz a női kézilabda BL négyes döntője

Még három évig Budapesten lesz a női kézilabda BL négyes döntője

Újabb három évig, 2017-től 2019-ig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének – ebben állapodott meg az európai és a magyar szövetség. A magyar szövetségi kapitány közben keretet is hirdetett.

A fináléba jutást ünnepelte májusban a Győr női kézilabdacsapata a budapesti final fouron. A magyar és a nemzetközi szakszövetség megállapodása értelmében a következő három évben is a magyar főváros ad otthont a női BL négyes döntőjének.

„Mindez annak az elismerése, amit a kézilabda-szövetség munkatársai a final fourok szervezésébe belefektettek. Európai elismerése ez Magyarországnak abban az értelemben is, hogy igenis a magyar női kézilabdának olyan tekintélye van, mind klubszinten, mind válogatott szinten, hogy az EHF számára nem is volt túl hosszan mérlegelendő kérdés, méltó-e arra a következő három évben, ’17-ben, ’18-ban és ’19-ben, hogy megrendezze a női BL négyes döntőjét” – mondta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke.

A kézilabda bekerül a Nemzeti alaptantervbe, az alsó tagozatosok heti két testnevelésórán sajátíthatják el a sportág alapjait. Ehhez októbertől háromezer pedagógus képzését kezdik el. „Az MKSZ, a TE és az MDSZ együttműködési megállapodást kötött arra vonatkozóan, hogy készítsünk egy alternatív kerettantervet az iskolák részére, amely négy évfolyamnak, 6-tól 9-10 éves korig szivacs-kézilabdázás tekintetében kerettantervet, mozgásformát ad, mellette pedig a képzést is meg tudjuk valósítani. Az akkreditált képzés után azokat a szakembereket készítjük fel, akik majd a tanítókat, a pedagógusokat, a testnevelő tanárokat megtanítják a szivacs-kézilabdázás alapjaira” – közölte Balogh Gábor, a Magyar Diáksportszövetség elnöke.

A sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatkozott a női válogatott májusban kinevezett kapitánya. Kim Rasmussentől a szövetség azt várja el, hogy a 2020-as tokiói olimpiára kijuttassa a csapatot. A dán tréner már a decemberi Európa-bajnokságon éremszerzésben reménykedik.

„Nagy izgalommal tekintek ez elé a négy év elé. A decemberi Eb teszt lesz, ennek ellenére természetesen minden meccsen a maximumot fogjuk nyújtani, és úgy megyünk ki a pályára, hogy Európa-bajnokok akarunk lenni. Ezzel az attitűddel kell hozzáállni a tornákhoz. Ez az én hozzáállásom, de a játékosoktól is ezt várom el. A végső cél az olimpiára való kijutás, de az én célom emellett az is, hogy jól szerepeljünk a 2018-as Eb-n és a 2019-es vb-n is. Mindhárom tornán a maximumot kell nyújtanunk. Még egy évem van arra, hogy felkészítsem a csapatot” – mondta Rasmussen, akinek az október 8-i, Szlovénia elleni edzőmeccs lesz az első hivatalos mérkőzése a csapat élén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »