Még egy kicsit tolatgat is a forgalommal szemben, szirénázó mentőautó elé hajtó tahó

A megkülönböztetett járművek vezetői bármeddig tudnának mesélni róla, milyen töketlenek, vagy szándékosan szemetek tudnak lenni a közlekedők, amikor el kéne engedniük egy villogó-szirénázó kocsit. Itt mese nincs, van viszont videó: a mentő jön, a BMW X5-ös pedig kikanyarodik. Elé. A forgalommal szemben. De utána sem kezeli túl gördülékenyen a helyzetet.

Az eset egyébként egy "mobil rendőrörs" közelében történt. Ilyen konténer Zuglóban és Józsefvárosban is található.

Mentőkkel ordibálni és rájuk dudálni primitív dolog, pedig az Országos Mentőszolgálat közösségi oldaláról már azt is tudhatjuk, hogy néha konkrét életmentésben zavarhatjuk meg őket:

Hírdetés

"Ezt is tegyétek ám ki a Facebookra!"

Eszméletlen férfivel volt úton az a szirénázó esetkocsi, ami a zsúfolt belvárosban próbált előrejutni Budapesten. A piros lámpánál feltorlódott autók ugyan utat engedtek, ám a mentő a lámpán áthaladva hirtelen megállni kényszerült. A szállított férfi állapota változott. Bajtársaink azonnal emelt szintű légútbiztosítást végeztek, ezért volt szükség a megállásra. A buszsávban ezzel egy időben, egy taxi állt a mentő mögé, ami pár perce még elszáguldott mellette a sorban. Vélhetően nem tudta, mi zajlik a mentőben, hisz folyamatosan dudálva kérte számon bajtársunkat, hogy miért állt most meg a buszsávban. „Ide kellett annyira rohanni? Mi a …ért nem állsz be egy parkolóba? Ezt is tegyétek ám ki a Facebookra, ne csak azt, hogy mindenki engedje el a mentőt!” – kiabálta dühösen az 50 év körüli taxis. Ezúton is köszönjük az ötletet. Bajtársaink akkor idő hiányában nem tudtak reagálni a kritikátlan megnyilvánulásra, de a folyamatos dudaszó mellett végzett sikeres beavatkozást követően, stabil állapotban szállíthatták tovább a beteget.

A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk!

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Forszagosmentok%2Fposts%2F1687187957958916&width=480

(Player nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »