Még az idén elkészülhet még egy szakasz autópálya

Még az idén elkészülhet még egy szakasz autópálya

Az A1-es autópálya Lugos–Déva közötti szakaszából újabb 15 kilométert adhatnak át az idei év végéig, nyilatkozta a napokban Cătălin Homor CNADNR-vezérigazgató. A Bozsort (Traian Vuia) Marzsinával összekötő 15 kilométeres szakaszon gőzerővel folynak a munkálatok: a pályát már aszfaltozzák, betonozzák a vízelvezető árkokat, épül a vasúti felüljáró, a közúti felüljáró és az újabb autópálya csomópont Marzsinánál.

Ha elkészül az A1-es újabb szakasza, akkor Nagylaktól Marzsináig 157 kilométert autózhatunk megszakítás nélkül autópályán. Ez nem több másfél óránál, de országúton legalább kétszer annyi idő szükséges a távolság megtételéhez. A Lugos–Déva autópálya 28 km hosszú 2-es szakaszából eddig csak ennek a 15 kilométeres szakasznak az átadására van esély, ehhez is hiányzik egy környezetvédelmi engedély, amelynek a megszerzése szeptemberre várható.

Marzsina után következik az autópálya alagutakkal megtűzdelt „problémás” szakasza, amely talán jövőre elkészülhet, így 2017 végén akár Nagylaktól Nagyszebenig is eljuthatunk az A1-es autópályán.

Pataki Zoltán
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »