Még az eddiginél is aljasabb javaslattal kerülné ki a kétharmadot a Fidesz pénteken

Még az eddiginél is aljasabb javaslattal kerülné ki a kétharmadot a Fidesz pénteken

A Fidesz-KDNP első nekifutásra nem tudta átvinni a kétharmados igényű, Jobbik-ellen szabott plakáttörvényt, és úgy tűnik, már abban sem bíznak, hogy a szocialisták kisegítik őket pénteken.

A HírTV megszerezte azt a javaslatot, ami holnap reggel a törvényalkotási bizottság asztalára kerülhet. A dokumentumokból kitűnik, hogy egy olyan új, csak feles támogatást igénylő törvényjavaslatot fognak benyújtani, ami alapján a jövőben egy párt csak az előző év listaárain hirdethetne, kedvezményeket csak közbeszerzéssel lehetne kapni, a plakátokat hatóság ellenőrzi majd, ráadásul komoly pénzbírsággal fenyegetnék azokat, akik megszegik a törvényt.

Ugyanakkor mindez nem vonatkozna az olyan álcivil szervezetekre, mint a CÖF.

Mivel kedvezményeket csak közbeszerzéssel lehetne szerezni, az új törvénnyel a kormány járna jól, hiszen ezzel csak ők kampányolhatnának nyomott árakon. Nyilvánvaló az is, hogy a törvény még a szocialisták korábbi javaslatánál is rosszabb lesz, hiszen így a teljes ellenzék nehéz helyzetbe kerül a kormánypártokkal szemben, míg eredetileg minden pártra, és -persze kijátszhatóan, de- a kormányra is vonatkozott volna a plakáttilalom.

Hírdetés

Feltételezhető, hogy amennyiben pénteken az egyszerű többséget igénylő törvényt megszavazzák a Fidesz-KDNP képviselői, szinte már csak a kormány propagandájával találkozhatunk majd az utcákon.

A törvényjavaslat dokumentumai:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »