Még az Eb előtt megpróbálják Orbánt és Matolcsyt kérdezni

Egy utolsó nagy nekibuzdulás következik a parlamenti ülésen: a képviselők, mielőtt a megszokottnál jó egy hónappal korábban – véletlenül pont egy nappal az Eb első magyar meccse előtt – befejezik a munkát, a héten három napon, majd jövő hétfőn még egy ülésnappal elfogadják az első félév több fontosabb törvényét.

Minden más előtt azonban ma szinte egész délután a kormány és az MNB vezetőit kérdezhetik a képviselők. Az interpellációk két órája után jöhetnek az azonnali kérdések. Matolcsy György öt például a rokonairól próbálja kérdezni az ellenzék, Orbán Viktor t pedig arról, hogy akarja-e a kormány az elmúlt 25 év priovatizációinak felülvizsgálatát, vagy épp arról, hogy kicsoda Habony Árpád. Ezen a héten még Matolcsy és Orbán sem lesz köteles bemenni a parlamentbe, így elképzelhető, hogy csak egy hét múlva ilyenkor fognak válaszolni a hozzájuk intézett kérdésekre.

A délután végétől várhatóan késő estig a holnapi és a jövő hétfői szavazásra készítenek elő törvényeket, összesen 17 javaslat kerül így a képviselők elé. A legfontosabb ezek közül a 2017-es költségvetés, az adócsomag, valamint a jövedéki adóról szóló javaslat, a 2017-es költségvetést megalapozó törvények, valamint az idei büdzsé módosítása.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »