Még áldozatuk péniszét is megvagdosták – 9000 forinton osztoztak az öregezők

Egy rendkívül visszataszító bűncselekményről számolt be a szoljon.hu, három embernek nem nevezhető személyt ítélt el a Szolnoki Törvényszék első fokon, akik brutálisan megvertek, kínoztak, és megaláztak egy 81 esztendős férfit, majd a tőle elrabolt, mindössze 9 ezer forintot szétosztották egymKilencezer forintot zsákmányoltak az öregezők – még áldozatuk péniszét is megvagdostákás között. Az idős ember két nappal később elhunyt.

A Szolnoki Törvényszék első fokon társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek a három vádlottat. Az elsőrendű vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte – legkorábban 28 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A másod- és a harmadrendű vádlott egyaránt 20-20 éves fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős – a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Az első fokon megállapított tényállás szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlottak régóta ismerték egymást: Kunhegyesen, Tiszabőn és Fegyverneken is követtek már el bűncselekményeket.

A “férfiak” 2012. május 8-án este az elsőrendű vádlott kunhegyesi házában iszogattak, és az éjjeli órákra valamennyien erősen ittas állapotba kerültek. Az alkohol hatására határozták el, hogy beosonnak a 81 esztendős bácsi udvarába, ahonnan különböző értéktárgyakat fognak elhozni. El is indultak kijelölt céljuk felé, ám útközben egyikük, egy ház portájára beugorva, napelemes kerti lámpákat lopott, hogy majd azzal világítsanak az idős ember udvarában.

Ahová, amint megérkeztek és átmásztak a kerítésen, azonnal értékek után kezdtek kutatni. Mivel semmit nem találtak, berontottak a házba, ahol a bácsi aludt.

Az idős férfi a zajra felébredt, a támadói pedig nekiestek, pénzt követeltek tőle, de közben minden kezük ügyébe akadt eszközzel ütötték. Pezsgős és borosüvegekkel test szerte verték addig, amíg az üvegek össze nem törtek. A bácsi pizsamáját meggyújtották, és péniszét üvegdarabbal vagdosták. Előkerült a sértett hegedűje is, amit darabokra verek rajta, mire végül találtak egy pénztárcát, amiben 9 ezer forint lapult. Ezt elvették áldozatuktól, de mielőtt elhagyták a helyszínt, az ágyon fekvő, vérző és eszméletlen állapotban lévő bácsi mellkasára egy asztalt, rá pedig egy tévét helyeztek. A sértett ugyan még másnap reggel kórházba került, de két nappal később elhalálozott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »