Még a Jobbik is a Népszabadságot védi

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Mediaworks kiadó gazdasági okokra hivatkozva szombaton, egyik pillanatról a másikra felfüggesztette a Népszabadság kiadását, illetve leállította a nol.hu weboldalt.

Az ügy kapcsán közleményt adott ki a Jobbik, amelyben azt írják, hogy a Népszabadság totális ellehetetlenítése Orbán Viktor gátlástalan megalomániájának újabb példája.

A néppártosodni vágyó radikáljobbos ellenzéki párt szerint mindenki számára világos, hogy a napilap bedöntését nem a piaci logika diktálta, hanem Orbán Viktor parancsa és gazdasági holdudvarának aknamunkája.

Szerintük a Fidesz egyetlen célja, hogy vagy saját uralma alá hajtsa a hazai sajtóorgánumok száz százalékát, vagy ellehetetlenítse azokat. Úgy vélik, ez az eset egyben figyelmeztetés is az összes ellenzéki és független sajtótermék számára  .…bárki bármikor ugyanígy járhat, mert nem véletlen, hogy a helikopterező Rogán Antalt lebuktató Népszabadság néhány napon belül erre a sorsra jutott. – írják.

A Jobbik biztos, ami biztos a baloldalnak is odaszúr közleményében: szerintük az másik térfélen játszó ellenzék állapotát hűen tükrözi, hogy saját médiáját sem képes már megvédeni.

Bár a napilap a Jobbik szellemiségétől határozottan távol áll, mégis azt üzenjük minden tisztességes baloldali embernek, hogy a Jobbikot ilyen maffiamódszerekkel nem lehet megállítani, s amint leváltottuk ezt a velejéig korrupt és gátlástalan Fidesz-kormányt, helyreállítjuk Magyarországon a sajtószabadságot.

Így zárja közleményét a párt, amelynek elnöke pár éve még porig rombolta volna az RTL Klub és a TV2 székházát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »