Még 2-3 hely kiadó Bernd Storck Eb-keretében

Még 2-3 hely kiadó Bernd Storck Eb-keretében

Azok a labdarúgók is pályára léphetnek a magyar válogatottban Elefántcsontpart ellen, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a nemzeti csapatban. Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya a találkozó előtt elmondta: még két-három posztra keres játékost az Európa-bajnokságra.

Nikolics Nemanja és Gulácsi Péter is csatlakozott a labdarúgó-válogatott keretéhez. A támadó lengyel bajnokként és gólkirályként érkezett, míg a kapus csapatával, a Lipcsével feljutott a német élvonalba. Pénteken mindketten pályára léphetnek a legutóbbi Afrika Kupa-győztes Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen. „Most a válogatottban is azon leszek, hogy gólokkal segítsek a csapatnak. A célom az, hogy a kezdőcsapatba kerüljek, és természetesen itt is szeretnék gólokat rúgni” – mondta Nikolics.

A szövetségi kapitány Korcsmárra, Elekre és Németh Krisztiánra nem számíthat sérülés miatt. „Olyan koncentrációt és olyan labdatartást várok a csapattól, mint amit láttam a horvátok ellen a második félidőben. Néhány játékosnak szeretném megadni a lehetőséget, olyanoknak, akik eddig kevesebbszer jutottak szóhoz. Szeretném tudni, hogy mit várhatok tőlük. És természetesen szeretnénk folytatni azt a játékstílust, amit az utóbbi mérkőzéseken mutattunk és amit a szurkolók is várnak tőlünk” – mondta Bernd Storck.

Az ellenfelet erősíti Salomon Kalou, aki jelenleg Dárdai Pál által vezetett Herthában játszik, korábban pedig megjárta a Chelsea-t. Az elefántcsontpartiak francia szövetségi kapitánya egységes, szervezett magyar csapatra számít. „Azt gondolom, hogy a magyar válogatott csapatként nagyon jó. Nagyon jól védekeznek és mozognak együtt a pályán. Keményen harcolnak. Tipikusan egy olyan válogatott, amely ellen nehéz játszani” – mondta Michel Dussuyer.

A péntek 18 órakor kezdődő meccsen debütál a magyar válogatott új szerelése, amelyet az Európa-bajnokságon is visel a nemzeti csapat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »