Medve támadt a vaddisznót hajtóra Orotván

Medve támadt a vaddisznót hajtóra Orotván

Hajtóra támadt egy medve kedden Orotván, amikor a kukoricásból ki akarták hajtani a vaddisznókat. Csakhogy öt medve is volt a parcellában. A sérült jól van, a támadó állatot lelőtték.

medve1_bKilőtték a támadó medvét

A gyergyószentmiklósi kórházban ápolják azt a fiatalembert, akit kedden reggel támadt meg egy medve. A pórul járt gazda szervezett vadászatban segédkezett hajtóként, hogy saját kukoricaföldjéből kiűzzék a vadakat.

„A 26 éves férfi bal combjának külső részét harapta meg a medve. Még szerencse, hogy nem a belső részt, ahol a nagyobb erek futnak, így nem került életveszélyes állapotba” – közölte érdeklődésünkre Bíró Csaba, a gyergyószentmiklósi kórház sebész-főorvosa. A sebesült jól van, ha komplikációk nem adódnak, egyhetes kórházi ellátásra lesz szüksége.

Vaddisznókat kerestek, medvéket találtak

Mivel jelentős a vadkár, egy orotvai gazda segítséget kért a vadász- és sporthorgász-egyesülettől. A gyergyószentmiklósi kirendeltség igazgatója, Birtalan István elmondta, vaddisznóra szerveztek kedd reggel vadászatot, ám amikor az orotvai Magasokon lévő kukoricásban hajtáshoz kezdtek, kiderült, öt medve is van a kukoricatáblában.

„A kukoricás sűrű, nagyon nehéz onnan a medvét kihajtani, emberek között visszatör és támad” – vázolta az általános jelenséget Birtalan. Ez most is hasonlóképpen történt, a kifejlett egyed az egyik hajtót – aki mellesleg a parcella tulajdonosa – támadta meg. Földre teperte, többször megharapta. Ekkor a hozzá legközelebbi vadász az állatot két méterről fejbe lőtte.

A múlt héten egy nagytusnádi kislányra támadt a medve, szintén egy kukoricásban, azelőtt pedig pásztort sebesített meg egy másik barnabundás a Kászonokban.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »