„Maxin és B. Béla egy valódi fideszes kémbotrány szereplői”

„Maxin és B. Béla egy valódi fideszes kémbotrány szereplői”

Kovács Béla ügye csak egy fideszes kommunikációs trükk, Maxin Norbert és B. Béla Szabolcs viszont egy valódi fideszes kémbotrány szereplői – jelentette ki a Jobbik frakcióvezető-helyettese. A két férfit decemberben helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint az Egyesült Államoknak és a Nemzetközi Valutaalapnak kémkedtek. Maxin Norbert közös alapítványban vett részt több korábbi fideszes és fidelitasos politikussal, B. Béla Szabolcs pedig a fejlesztési tárca főosztályvezető-helyettese és a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai tanácsadója volt.

A jobbikos EP-képviselő elleni nyomozás határideje március 20-án jár le.

„Egy súlyos kémügy borzolja az emberek idegeit” – a Jobbik frakcióvezető-helyettese itt már nem Kovács Béla ügyéről beszél, hanem arról, hogy tavaly decemberben a fejlesztési tárca egyik volt főosztályvezető-helyettesét, valamint Demján Sándor egykori üzlettársát előzetes letartóztatásba helyezték. A két férfi a gyanú szerint az Egyesült Államoknak és a Nemzetközi Valutaalapnak kémkedett.

„Ezek az emberek csaknem 1,5 milliárd forint közpénzhez juthattak a Fidesz-kormány alatt. Kérdés, hogyan. Kérdés, hogy a Fidesz-kormány és a szolgálatok nem vették észre, hogy a kormány környékén dolgoznak ezek az emberek, hiszen fontos pozíciókat töltöttek be. De ebből is látszik, mi kémügy és mi nem, hiszen erről az ügyről két nap alatt többet tudtunk meg, mint Kovács Béla ügyéről két év alatt” – fogalmazott Szilágyi György frakcióvezető-helyettes.

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerint meg kell várni a nyomozás végét. „Folyamatban lévő ügyről van szó. Kifejezetten kérték, hogy ebben az ügyben ne tegyünk semmilyen nyilatkozatot. Ami eddig a sajtóban megjelent, az a sajtó dolga. Én azt képviselem, hogy ha a kémügy tisztázódik, akkor – ugyanúgy, mint az előzőknél, ha egyáltalán kémügyről van szó – hozzuk nyilvánosságra. De meg kell várni a nyomozás végét” – mondta Németh Szilárd.

Az ügyben érintett Maxin Norbert korábban közös alapítványt működtetett több egykori fidelitasos vezetővel. Emellett üzlettársa volt Demján Sándornak is. A Demján-csoport már két éve feljelentést tett a férfi ellen, szerinte átverte őt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »