Mátraverebély-Szentkútra látogat a częstochowai kegyhely igazgatója

Mátraverebély-Szentkútra látogat a częstochowai kegyhely igazgatója

Szent István ünnepén, augusztus 20-án Częstochowa pálos kolostorának priorja, P. Marian Waligóra mutatja be a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Mátraverebély-Szentkúton – tájékoztatott Kálmán Peregrin OFM kegyhelyigazgató.

A lengyelországi nemzeti kegyhelyet fölkeresők közül sokan ismerhetik Marian atyát, hiszen tökéletesen beszél magyarul és mindig megkülönböztetett szeretettel fogadja a hazánkból Jasna Górára érkező zarándokcsoportokat.

Látogatása jó alkalom arra, hogy a magyarországi nemzeti kegyhelyen is megköszönjük népünk iránt tanúsított szeretetét és imádkozzunk érte, ezért a mátraverebély-szentkúti ferencesek különösen is hívják erre a zarándoklatra mindazokat, akiknek Marian atya vendéglátója, vezetője volt Częstochowában.

Nemzeti ünnepünkre az augusztus 15-én Esztergomból indult több száz fős ferences ifjúsági gyalogos zarándoklat résztvevői is megérkeznek Szentkútra. Augusztus 19-én kb. 17.30-kor Szoliva Gábriel és Kovács Krisztián ferencesek tartják újmiséjüket, 20 órakor pedig megkezdődik a fiatalok virrasztása. Másnap, augusztus 20-án 10.15-től Lendvai Zalán OFM tart katekézist a szentgyónásra való előkészületről, ezt követi a szentmise, amelyet P. Marian Waligóra pálos atya mutat be a ferences paptestvérekkel együtt, és ő mondja a prédikációt, vezeti a körmenetet is. A ferences ifjúsági zarándoklat a 14 órakor kezdődő litániával zárul.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »