Matolcsyék szövetkeznek a győri egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a győri Széchenyi István Egyetemmel, amelynek keretében új, az országban egyedülálló, angol nyelvű doktori specializáció indul – olvasható az MNB honlapján.

A közlemény szerint a megállapodást Matolcsy György, az MNB elnöke és Földesi Péter, az egyetem rektora szerdán írta alá Győrben.

A megállapodás révén a győri egyetem gazdálkodás- és szervezéstudományok doktori képzésének keretében specializáció indul, amely új megközelítésben és szemlélettel, diszciplínánként fejleszti a doktoranduszok problémamegoldó képességét – írták.

A hallgatók a 2016/2017-es tanév első félévében kezdhetik meg tanulmányaikat. A képzésben az egyetem kutatói és oktatói mellett külföldi, nemzetközileg elismert professzorok is részt vesznek – tették hozzá.

A jegybank közleménye kiemeli: az MNB számára fontos feladat a magyar közgazdaság-tudomány fejlesztése és oktatási színvonalának növelése, ennek érdekében alakítja ki kapcsolatait felsőoktatási intézményekkel, működik együtt magyarországi és külföldi kutatókkal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »