Matolcsyék Kecskeméten ragadtak láncfűrészt

Az egyetemi gigaprojekt miatt vágtak ki 132 fát, állítólag 848 újat ültetnek.

– A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fél tucat alapítványának tulajdonában lévő Kecskemét Duális Oktatás Zrt. (KEDO) 132 darab fát vágatott ki, hogy helyet csináljon az új, kecskeméti egyetemi városrésznek, helyette 848-at fog telepíteni – írja a Világgazdaság az alapítványok kommunikációs munkatársára, Csuhai Viktóriára hivatkozva.

Matolcsy és a láncfűrészek

A cikkből kiderül, hogy ehhez a gigászi, 15 milliárdos oktatási projekthez is kötődik Matolcsy György. Elég annyi, hogy a Kecskeméten bejegyzett Pallas Athéné Domus Mentis – mely kuratóriumában a jegybankelnök is dolgozik – az egyik mozgatórugója a beruházásnak. No meg azt is érdemes megjegyezni, hogy az egyetem Pallasz Athéné nevét viselné, de ez ellen az alapot képező Kecskeméti Főiskola és Szolnoki Főiskola is felemelte hangját.

Fanyűvők

A fenti hír is szépen illeszkedik az ellenzék által – nem alaptalanul – ütött tamtam ritmusába, miszerint a Fidesz-kormány a fák ellensége, a Matolcsy alapítványok működését most hagyjuk is. Elég, ha a nagy visszhangot kapott Liget-projektre vagy a fű alatt zajló Ludovika megújulására gondolunk, melynek során 145 fát vágnának ki a védett közparkká nyilvánított Orczy-kertben. A fővárosi fanyűvést egyébként már Illés Zoltán államtitkár is többször kifogásolta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »