Matolcsy teljesen rápörgött a blöffre

Blöff, blöff és blöff – mondta a parlamentben a jegybank elnöke.

Emlékeznek még a Magyar Nemzetben május 6-án megjelent Matolcsy György-interjúra? Az MNB elnöke ebben mondta ki először: „Azok a hírek, amelyek eddig a Magyar Nemzeti Bankot és alapítványait, illetve a jegybankelnököt rossz színben tüntették fel, azok az ellenzéki pártok és bizonyos médiaszereplők politikai blöffjei.” A beszélgetés során összesen hétszer mondta ki a szót, amely Guy Ritchie 2000-ben megjelent filmjének is a címe.

Matolcsy kedden a parlamentben egy MSZP-s politikus kérdéseire reagálva húzta elő ismét az utóbbi időben kedvenc szavává előlépett blöfföt. Szerinte a liberális ellenzék három hónapja visel hadjáratot az MNB ellen. „Ez botrányos” – minősített Matolcsy György, aki szerint blöff, hogy a jegybanknak nem volt felhatalmazása alapítványok indítására. Blöff továbbá, hogy Szemerey Tamás tulajdonában állna a VS.hu-t és az Origót kiadó New Wave Productions, ahogy az is blöff, hogy a Szemerey-féle Növekedési Hitel Bank az MNB pénzét osztogatná Szemerey-érdekeltségeknek – idézi Matolcsy Györgyöt a 444.

„Minden, ön által felhozott blöff ugyanannak a hadjáratnak a része: blöff, blöff és blöff”

– jelentette ki Matolcsy György az Országgyűlésben. Az MSZP-s politikus viszontválaszában azt mondta, nem a jegybankot, hanem annak elnökét támadják, mert nem az MNB, hanem Matolcsy és családja lopta el a közpénzt – idézi fel a parlamenti eseményeket az Index.

Matolcsy erre azt válaszolta, hogy az őt ért támadásoknak nincs alapja, a róla szóló Sakk és póker pedig nem róla szól: „a Sakk és póker című könyv nem rólam szól, szerencsére, hanem Magyarország 2010–2013 közötti dicsőséges, szabadságát kivívó hadjáratáról, és miután ott voltam, rólam is”. Ismét elsütötte az érvet: aki az MNB-t támadja, a forintot támadja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »