Matolcsy „alamizsnája” is kell a cégeknek

Az MSZP kiperelte a Pallas Athéné Domus Animea (PADA) alapítvány öt millió forint alatti szerződéseit. Ezekből kiderül: az aprópénzért is lehajolnak a cégek.

Az MSZP-frakcióvezetője, Tóth Bertalan kiperelte azokat az iratokat, amelyek a Matolcsy vezette Pallas Athéné Domus Animea (PADA) alapítvány öt millió forint alatti szerződéseit tartalmazza. A Népszabadság birtokába került iratokból kiderül, az alapítvány saját épületeire költött, a pénz jelentős része pedig Szemerey Tamás környezetében kötött ki. Az is egyértelmű: A PADA Matolcsy György és egy másik „független” tag kezében adta a kifizetésekkel kapcsolatos döntési jogokat.

A listán ott van Száraz István (Vs.hu és az Origo hírportál kiadóit vezető) másik cége a Frank Digital Kommunikációs tanácsadó Kft, ami hét tétellel került fel a listára, ezek összköltsége tízmillió forint. A cég ötmillió feletti tétele között egy doktori iskola kreatív koncepciója és célcsoportkutatás szerepel – ezért harmincmillió járt.

A Raw Developement Kft. villafelújításért egy évig havi nettó hat millió forintot kapott – ez a cég 2013-ig Szemerey érdekeltségéhez tartozott. De a Kairosz Könyvkiadó négy tételben majd negyven milliót kapott a Matolcsyról szóló Sakk és póker című könyv munkálataiért. De jutott pénz Borókai Gábor, Heti Válasz főszerkesztő lányának, Borókai Flórának a könyvhöz kapcsolódó események szervezéséért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »