Mától növekedik a szociális juttatások mértéke Ukrajnában

A november harmincadikai kormányülésen Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök kijelentette, hogy a szociális juttatások 16,1 százalékkal emelkedtek.

„Szeretném, hogy ez a hónap (december – a szerk.), és ez az év (2016) úgy vonuljon be az ország történelmébe, mint a gazdasági növekedés éve és hónapja, mint egy olyan időszak kezdete, amikor minden rosszat a hátunk mögött hagyunk.  Számunkra fontos az, hogy az emberek azt érezzék, növekszik az életszínvonal.” – jelentette ki Hrojszman.

A kormányfő emlékeztetett arra is, hogy május 1-től a szociális juttatások 5 százalékkal emelkedtek, december 1-től pedig több mint 10 százalékkal, ami összességében az idei évben 16,1 százalékos emelkedést jelent.
  
A miniszterelnök elmondása szerint december 1-től 1600 hrivnyát tesz majd ki a minimálbér, 2017. január 1-től pedig megduplázódik, azaz 3200 hrivnya lesz. Az állami tisztségviselők alapbérei 1335 hrivnyát tesznek majd ki, 2017. január 1-től pedig 1600 hrivnyát.

Hrojszman még hozzátette, hogy a tanárok béreit decemberben 260-450 hrivnyával emeli az állam, 2017-január 1-től pedig nem kevesebb, mint 50 százalékkal magasabb havi juttatást fognak hazavinni az oktatásügyi dolgozók.

Ami a minimális nyugdíjakat érinti, itt is lesznek változások. A nyugdíjasok átlagosan 117 hrivnyával fognak magasabb havi járulékot kapni december 1-től.

Hrojszman szavai alapján ezek az első lépések, amelyek által növekszik majd az ukránok életminősége. „A mi faladatunk, hogy fejlesszük a gazdaságot, és mindent, amit ezáltal termelünk, odaadjuk az embereknek.”- jelentette ki Hrojszman.

A miniszterelnök azt is aláhúzta, hogy a bányászok nyugdíjjárulékai is emelkedni fognak – tudatja a Mignews.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: minimálbér, fizetésemelés, nyugdíj, Hrojszman-kormány, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaság, szociális juttatásForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »