Mától mérnek a szupertraffipaxok, sőt a biztonsági övet is ellenőrzik

Ma reggel nyolc órától hivatalosan is működnek a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat berendezései, a köznyelvben csak szupertraffipaxként emlegetik a sebességmérőket.

Magyar Menedék - Sitchin

Április 5-én reggel 8-tól üzemszerűen működnek a fix traffipaxok. Mint ismert, a rendőrség 160 darab mobil szupertraffipaxot szerzett be, emellett az elmúlt hónapokban országszerte 132 helyen telepítettek az utakra fix traffipaxot.

A fix traffipaxok a sebességmérés mellett rendszámfelismerő és forgalomszámláló programmal is fel van szerelve, sőt, még a biztonsági öv használatát és a záróvonal átlépését is észlelik. Budapesten hat új traffipaxot helyeztek el: kettőt-kettőt az M3-as és az M5-ös autópályánál, valamint az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszánál. Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye tíz, Zala kilenc, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye nyolc-nyolc új kamerát kapott. Baranya és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád, Heves, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Somogyhoz hasonlóan hat-hat, Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében öt-öt új szupertraffipaxot szereltek fel. Pest megyében négy új kamera van. A rendszer felállítása és kiépítése összesen tizenöt milliárd forintba került.

factor


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »