Mást mond Molnár Gyula, mint Botka László

Mást mond Molnár Gyula, mint Botka László

Noha Botka László egyértelművé tette, hogy nem akar megállapodni más pártokkal, az MSZP elnöke most mégis közös indulást sürget. Molnár Gyula a „kételkedőknek” felajánlotta azt is, hogy mondjanak jobb közös miniszterelnök-jelöltet Botkánál.

Bár a szocialista párt valamennyi kutatás szerint minimum húszszázalékos elmaradásban van a Fidesztől a biztos pártválasztók között, Molnár Gyula Sopronban kijelentette: az MSZP 2018-ban megnyeri a választást és bízik abban, hogy a Fidesz leváltható, az ország pedig megjavítható.

A pártelnök azonban hozzátette, akkor nyílik igazi esély a választási győzelemre, ha az ellenzéki pártok közösen indulnak a Fidesz és a Jobbik ellen, közös miniszterelnök-jelölttel és közös listával. Szerinte aki más megoldást javasol, „az nem akar igazán nyerni”. A lehetséges szövetségesekre utalva Molnár Gyula a „kételkedőknek” azt javasolta, hogy első körben a miniszterelnök-jelölt kérdéséről nyilatkozzanak, hogy van-e jobb javaslatuk Botka Lászlónál. A következő körben a 106 egyéni választókerület jelöltjeiről lehetne egyeztetni, végül pedig a listáról.

Molnár szavai különösnek tűnnek annak fényében, hogy Botka László március közepén közölte: nem kíván „az egyéni érdekeknél leragadó liberális pártvezetőkkel” megállapodni, ehelyett országjárásba kezd, a választókkal tárgyal.

– Azért döntöttünk így, mert látjuk: az ellenzéki politika beszorult a budapesti Nagykörútra, illetve az üzengetés helyszínéül szolgáló tévéstúdiókba. Csak épp egy dolgot felejtenek el a demokratikus kispártok: politizálni – magyarázta a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t is liberális kispártnak tartja. Jelenleg már csak azért is tűnik kivitelezhetetlennek a közös lista, mert Botka csak úgy vállalná a közös miniszterelnök-jelöltséget, ha azon Gyurcsány Ferenc nem szerepel, amire azonban a DK elnöke nem hajlandó.

Hírdetés

Gyurcsány Ferencet az MSZP kormányfőjelöltje elutasítja

Az ellentmondásos helyzet dacára MSZP-s elnökségi forrásaink azt hangoztatták, hogy megvalósulhat a közös indulás. Szerintük Botka csak felfüggesztette a tárgyalásokat, hogy az országot járhassa, nyáron vagy ősszel viszont le lehet ülni a baloldali pártokkal egyeztetni – igaz, arra senki sem vállalkozott, hogy megjósolja, miként oldható fel a Gyurcsány személyével kapcsolatos konfliktusa. Forrásaink cáfolták, hogy Molnár „kételkedőknek” tett ajánlata azt jelentheti, hogy az MSZP adott esetben kihátrálhatna Botka mögül.

– Gyula éppen arra tett tétet, hogy senkinek nem lesz jobb javaslata – fogalmazott egyikük, elismerve, hogy „érdekes helyzet” lenne, ha erre mégis sor kerülne.

– Viszonylag sokszor változik az MSZP álláspontja, Molnár Gyulánál ez most egy újabb hangsúlyeltolódás, hiszen korábban maga Botka László mondta, hogy befejezte az ellenzéki tárgyalásokat – fogalmazott a Magyar Időknek Gré­czy Zsolt. A DK szóvivője felvetésünkre, hogy lenne-e a szocialistákénál jobb kormányfő-jelöltjük, csupán annyit mondott: továbbra is várják, hogy Botka jelentkezzen és ismertesse az elképzeléseit, a DK ugyanis amellett van, hogy egy baloldali jelölt legyen mindenhol a Fidesz jelöltjével szemben.

Az MSZP a milliárdosok pártja

Botka Lászlóról is kiderült, hogy a milliárdosok táborához tartozik. Facebook-oldala szerint ugyanis az elmúlt időszakban több tízmillió forintot költhetett luxusnyaralásokra – mondta Né­meth Szilárd. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Botka álszent módon viselkedik, mert míg a havi egymillió forint felett keresőket „luxusadóval” sújtaná, addig az ő polgármesteri fizetése kevéssel éppen egymillió forint alatt marad, vagyis nem kellene utána befizetnie az általa javasolt adót.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »