Másodszor nyertek világkupát a füredi táncosok

Másodszor nyertek világkupát a füredi táncosok

Míg a kazanyi Európa-bajnokságon negyedikként futott be a balatonfüredi High Five akrobatikus rock ’n’ roll csapat, addig Riminiben és Karlstadban is megszerezte a Világkupát.

A svédországi Karlstadban is megszerezte március ötödikén a Világkupát a balatonfüredi High Five – számolt be róla a Veol.hu. Az Acro Dance SE formációja már tavaly júliusban is hasonló eredményt tudott elérni, akkor a csapat Riminiben futott be győztesként a felnőtteknek tartott akrobatikus rock ’n’ roll világkupán. A Tromlerné Rusz Rita és Madár Eszter által felkészített csapat csupán tavaly került át a juniorból a felnőtt korosztályba, így a mezőny legfiatalabbjaiként indulhattak a versenyen.

A High Five indult a kazanyi Európa-bajnokságon is tavaly november 8-án, ahol a negyedik helyen végzett. Akkor az Acro Dance oldalán azt lehetett olvasni a produkcióról: „a High Five kűrje sokkal inkább a technikáról, a tökéletes térformákról és a táncról szól, és nem az egyszerűbb, látványos dinamikus elemek összhangjáról”.

Mint a Veol írja, a High Five-ot a magyar bajnoki cím mellé a szövetség megválasztotta a legjobb formációnak is.

A High Five tavalyi kazanyi fellépését alább lehet megtekinteni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »