Másfél focipályányi erdőt vágtak ki

Másfél focipályányi erdőt vágtak ki

A helyiek tiltakozása ellenére 1,7 hektárnyi, azaz valamivel több mint másfél focipályányi erdőt vágtak ki alig egy hét alatt Gödön, a Duna-parton.

A terület állami tulajdonú, de a közép-Duna-völgyi környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság kezelésében van. A helyiek szerint természetkárosítás történt, mert csak a fa eladásából származó bevétel érdekelte az államot. A vízügyi igazgatóság szakembere egy szerdai lakossági fórumon viszont azt mondta, az érintett területen öreg nyárfák voltak, amelyeket már húsz évvel ezelőtt ki kellett volna vágni. Az erdőgazdálkodási szakértő szerint a területet csaknem nyolcezer új csemetével újratelepítik. Azt azonban elismerte, hibáztak azzal, hogy a fák kivágásáról nem tájékoztatták a lakosságot.

„Mondjuk azt, hogy talán ez az első tévedésem, amióta a vízügynél dolgozom – nem sok –, de minden egyes esetben meg szoktuk keresni a területileg illetékes községeket, önkormányzatokat, ha látható az intenzív rekreációs tevékenység, hangsúlyozom: az intenzív. Kisorosziban csinálunk egy ligetesítési projektet, Leányfalunak természetvédelmi szakértője vagyok, Dunabogdánnyal nagyon szoros kapcsolatunk van” – közölte Tóth Zsolt erdőgazdálkodási szakértő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »