Marosvásárhelyi RMDSZ-frakció: Florea kérjen bocsánatot

Nyílt levelet írt Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsosa, frakcióvezető-helyettese Dorin Florea polgármesternek a napokban kiszivárgott hangfelvétel kapcsán.

A hangfelvételen Florea hallható, amint épp instrukciókat ad a hivatal alkalmazottainak arra vonatkozóan, hogy hogyan viselkedjenek a megválasztott tanácsosokkal. Gyakorlatilag megtiltja nekik, hogy munkaidőben szóba álljanak a tanácsosokkal.

Alább közöljük Novák Csaba Zoltán levelét teljes terjedelmében.

“Polgármester úr!

Ön a polgármesteri hivatal alkalmazottjainak tartott operatív gyűlésen nemcsak munkatársait, hanem minket, városi tanácsosokat is elfogadhatatlan jelzőkkel illetett. Viselkedése nem méltó egy városvezetőhöz. Beszédében többek között arról is szól, hogy az Ön által alkalmazott hivatalnokok miatt nem mennek jól a város ügyei.

Igaza van! Mindannyian úgy érezzük Marosvásárhely zsákutcába került. Azonban ebbe a zsákutcába nem a hivatalnokok, hanem Ön vezette a várost. Egy város vezetőnek nem sértegetnie, megaláznia kellene munkatársait, hanem saját munkája révén példát mutatnia.

Eddig is tudtuk, de most már bizonyosságot nyert, hogy ez az Ön valódi arca, nem az, amit a különböző újságok hasábjain fizetett hirdetésekben olvashatunk.

Felszólítjuk, kérjen elnézést a marosvásárhelyiektől, hiszen magatartásával tulajdonképpen nemcsak minket és közvetlen munkatársait, hanem azokat a választókat alázta meg, akik minket szavazataik révén a közérdek képviseletével bíztak meg. Legyen tekintettel a marosvásárhelyiek méltóságára!

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciójának nevében tisztelettel, Novák Csaba Zoltán
helyi tanácsos”.

(hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »