Marosi nehéz helyzetbe került, Demeter jobban áll

Marosi nehéz helyzetbe került, Demeter jobban áll

Az ezúttal kétnapos öttusaverseny első napján a férfiaknál Marosi Ádám elrontotta a vívást, Demeter Bence sokáig meglepetést szerzett, de a hajrát elrontotta.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM – KATTINTSON!

Demeter Bence győzelemmel kezdte az öttusaversenyt vívásban – kár, hogy éppen Marosi Ádámot múlta felül. Persze, valamelyiküknek nyernie kellett, azonos nemzetbeliek mindig egymás ellen küzdenek először. Női versenyzőink, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia közepesen, illetve nagyon rosszul sikerült vívása, ránk fért volna az esemény első napján egy kiemelkedő teljesítmény. Míg a nőknél egy szerényebb teljesítmény után is oda lehet érni a dobogóra (most már csak Kovács Saroltának), a férfiduó számára csak egy jó vívással lenne remény.

Demeteré eleinte közepesre sikerült, öt győzelemmel és öt vereséggel állt a körvívás (hivatalosan rangsoroló vívás) a verseny egyharmadához közeledve, míg Marosiért már aggódni kellett, két siker mellé nyolc vereség. A másnapi éremesélyhez viszont legalább húsz asszót meg kell nyerni a harmincötből.

Az első olimpiáján szereplő Demeter Bence győzelmekkel folytatta, egyre jobban állt, a londoni bronzérmes Marosi viszont egyre mélyebbre került újabb vereségekkel. Ezzel együtt eltökéltnek tűnt – Londonban is volt nehéz helyzetben az első szám alatt. A verseny feléhez közeledve Demeter Bencének tíz nyert és öt veszített asszója volt, ezzel a negyedik helyen állt. Marosi statisztikája éppen az ellenkezője volt, öt siker és tíz vereség – és ennek is örülhettünk, mivel legyőzte mindkét britet (ahogy Demeter is).
Az első számok menői, az egyiptomi El-Geziry testverének ellen 3-1-gyel jött ki a pástokat végigjáró magyar duó: Marosi mindkettőt megverte.

Omar Elgeziry így is vezetett, de tőle nem kell félnünk a másnapi dobogó szempontjából, a céltáblával vannak gondjai, bár fejlődött. Az oroszok egyéni világbajnoka, Alekszandr Lesunnak viszont veszélyesen jól ment. Demeter az ötödik helyen üldözte őket, a vívás kétharmadánál még mindig plusz öt volt a mutatója, Marosinak viszont mínusz öt. Elkezdett ugyan nyerni is, de ugyanannyiszor ki is kapott, egyeőre nem tudott előrelépni – csak nem csúszott hátrébb.

Csupa győzelemmel jöttek ki viszont a mieink a lett, litván vegyes páros ellen, amelyből Kinderis egyéni világbajnok. (Egy nemzetből legfeljebb ketten szerezhettek kvótát. Azoknak a nemzeteknek a képviselőit, amelyek csak egy kvótát szereztek, párokba sorolták, de ez természetesen csak technikai lebonyolítást jelent a vívás lebonyolításához.) Demeter tovább száguldott, a bulgár-brazil párost is megszúrta, Marosi csak az egyiküket.

Demeter 17/8-as mutatója egészen parádés volt, Marosi 11/14-es mérlege nem volt teljesen reménytelen.Demeter három vereséggel rontotta le mérlegét az utolsó öt asszó előtt, Marosi viszont mínusz négyen állt. Végül 16/19-cel fejezte be az első napot, nem lesz könnyű a folytatást. Demeter éppen ellenkezőleg, 19/16-tal zárta a vívást, kár a hajrá elrontásáért, de ebből még lehet valami így is.

 

Lesunt nagyon nehéz lesz megállítani, pénteken nagyon el kell rontania valamelyik számot ahhoz, hogy ne legyen olimpiai bajnok.  28 győzelemmel és 7 vereséggel zárt, fantasztikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »