Maros megyében is elkezdte az aláírásgyűjtést az MPP

Maros megyében is elkezdte az aláírásgyűjtést az MPP

A húsvéti ünnepet követően a Maros megyében is elkezdte a választáson való induláshoz szükségek aláírásának gyűjtését a Magyar Polgári Párt.

Makfalván alig egy óra alatt összegyűltek az aláírások

Kedden reggel kezdte gyűjteni az aláírásokat az MPP makfalvi szervezete. A tanácsosi lista és Vass Imre polgármesterjelölt indulásához szükséges aláírások összegyűjtéshez alig egy órára volt szükség, az első nap végére pedig az aláírók száma megközelítette a háromszázat. Vass Imre, a község jelenlegi polgármestere elmondta, hogy jó ütemben haladnak és az aláírásgyűjtő önkéntesek a község minden települését felkeresik. „Célunk nem csak a törvény által előírt kötelező szám teljesítése, hanem az alkalmat kihasználva tulajdonképpen egy községi konzultációt is megejtünk, hiszen így lehetőségünk adódik elbeszélgetni a választóinkkal” – mondta Vass Imre, aki arról is beszámolt, hogy az érdeklődés oly nagy volt az első napon, hogy sokan meg sem várták, hogy otthonaikban felkeressék őket, hanem tulajdonképpen maguk keresték az aláírásgyűjtőket, mikor hírét vették, hogy elkezdődött az akció.

Vajdaszentiványon is megvan a kötelező „penzum”

A Magyar Polgári Párt vajdaszentiványi polgármesterjelöltje Mező Palkó István is összegyűjtötte már a szükséges aláírásokat. A községben az MPP önálló tanácsosjelölt-listával indul, de a polgármesterjelölt tekintetében fontos lenne megnyerni az RMDSZ támogatását is hangsúlyozta a helyi szervezet elnöke Szabó Enikő, községi tanácsos, aki reményét fejezte ki, hogy úgy a helyi, mint a megyei RMDSZ vezetőkben meglesz a kellő bölcsesség és tartják magukat a két párt országos szinten kötött megállapodásához.

Marosvásárhely és környéke

Marosvásárhely mellett a város körüli községek tekintetében is igen fontos lenne az együttműködés a magyar érdek érvényesítése szempontjából, az MPP úgy a megyeszékhely, mint a környező községek tekintetében, akárcsak a megyei lista esetében várja az RMDSZ válaszát. A Magyar Polgári Párt Marosvásárhely mellett Jedd, Koronka és Marosszentanna esetében, illetve a megyei listán kér bejutónak számító helyeket a támogatásért cserébe. Mint ismert Marosszentannán már 2012-ben is MPP támogatással tudott nyerni a magyar jelölt.

A Magyar Polgári Párt Maros megyében mintegy 15 – 20 közigazgatási egységben indul önálló tanácsos-jelölt listával, ezen települések többségében pedig saját polgármester-jelöltet is állít.

Közlemény


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »