Maros megyébe helyezte át Biró Zsoltot a Szövetségi Állandó Tanács

Lekerült a Hargita megyei RMDSZ-es képviselőjelölti listáról Biró Zsolt, az MPP elnöke. A Szövetségi Állandó Tanács mai döntése értelmében a politikus Maros megyében a harmadik, befutónak számító helyen indul a parlamenti választásokon. A Maros megyei lista első két helyén szereplő jelölt személye változatlan, továbbra is Vass Levente vezeti a listát, Csép Éva Andrea pedig a második. Császár Károly Zsolt, a korábban a harmadik helyen szereplő jelölt a szenátori listán indulhat, és a Maros megyei szervezet dönt arról, hogy Jakab István helyett másodikként kerül a listára, vagy esetleg Kozma Mónika foglalja el a második helyet.

A szolidaritás elvét figyelembe véve, a SZÁT a szórvány számára jelölte ki a Biró Zsolt által eddig elfoglalt udvarhelyszéki helyet: a Szeben megyei Benedek Zakariás került ide. Ötödikként Sebestyén Csaba, volt MPP-s, jelenlegi RMDSZ-es politikus szerepel a listán.

Birtalan József, akire az udvarhelyszéki küldöttgyűlés a legtöbb szavazatot adta le, Bukarestben fogja vezetni a képviselői listát, a szenátori lista élére a fővárosban Budai Richárd, az RMDSZ bukaresti szervezetének elnöke kerül.

Máramaros megye listájáról is döntött a SZÁT, mert itt a Történelmi Máramaros és a Nagybánya Területi Szervezet nem tudott megegyezni. Apjok Norbert vezeti a képviselő listát, amely egyedüli befutó helynek számít a megyében.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »