Mark Zuckerberg a Rothschildok nyomdokába lép? – ezt nem fogják hagyni neki

Az igazgatótanács azt szeretné, ha Mark Zuckerberg teljhatalmát senki sem örökölhetné a Facebook élén. Ha rábólint az új szabályzásra, távozása után feleségének és lányának sem adhatja majd tovább különleges döntési jogkörét a közösségi oldal alapítója. A Facebook-vezér különleges részvényeket birtokol, melyek lehetővé teszik, hogy a fontos döntéseket gyakorlatilag egyedül hozza meg.

Magyar Menedék - Sitchin

Most úgy tűnik, talán ez a hatalom sem tart örökké. Az igazgatótanács olyan szabályokat próbál bevezetni, melyek megakadályozzák, hogy bárki is átvegye Zuckerbergtől ezeket a jogosítványokat. A hírek szerint legkevésbé az alapító családtagjait – feleségét, Priscilla Chant és tavaly született lányukat, Maxima Zuckerberget – szeretnék a cég élén látni.

„Jelen viszonyok között Mr. Zuckerberg halála után leszármazottaira ruházhatná részvényeit, így a család generációkon át irányíthatná a céget” – írta közleményében az igazgatótanács. Ha életbe lépnek a módosítások, távozása után Zuckerberg – vagy örököse – csak egy lesz a részvényesek között.

A Facebook így a szakmailag legrátermettebb vezérigazgatót vehetné fel, akinek ráadásul nem köthetné meg a kezét az alapító családja. Az igazgatók azt is kifejtették, hogy a cég eleve sokat veszítene az értékéből, ha a későbbiekben egy gyenge jogkörű igazgatója lenne, akinek a mozgásterét a Zuckerberg család korlátozná.

A vállalatnál más változásokat is terveznek. Egy újfajta, szavazati joggal nem járó részvénytípust vezetnek be, ami lehetővé teszi, hogy Zuckerberg kissé álságosnak tűnő fogadalmához híven 1 milliárd dollárnyi részvényt adományozzon el a következő három évben. A döntéseket formálisan a részvényesek hozzák meg, de valójában minden az igazgatón múlik, aki a szavazati jogok 60 százalékát birtokolja. Zuckerberg így maga dönthet arról, hogy tényleg lemond-e a dinasztiaalapításról, vagy sem.

(Híradó – Business Insider)
Forrás: https://kuruc.info/r/58/159679/


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »