Máris megvan Orbán kihívója

Molnár Gyula, az MSZP új elnöke interjút adott az Origónak.

Az első kérdés értelemszerűen az volt: mi igaz abból, hogy Molnárral betette a lábát a DK az MSZP-be, tekintve, hogy a szocialisták elnökét a Gyurcsány-együttműködés egyik legnagyobb hívének tartják.

Nos, Molnár szerint egyáltalán nem bonthat pezsgőt a DK vezérkara, mert ő kemény lesz, és tud olyat mondani, ami fáj nekik, sőt, meg is fogja tenni.

Molnár egyébként kezelni Gyurcsányt, de nem úgy, hanem így:

„Mindenki látja egyébként a Gyurcsány Ferenc körüli problémát: miközben ő akarja a legdurvább szavakkal leváltani Orbán Viktort, pont vele nem lehet. Orbán Viktort le kell győzni, Gyurcsány Ferencet pedig az ehhez vezető együttműködésben kell mégis valamilyen módon használni, kezelni.”

Az MSZP elnöke egyébként abban hisz, hogy a Fidesz nagy erővel és még nagyobb robajjal fog szétesni: Látni kell, hogy a Fidesz által felépített monolit, gránitszilárdságú rendszer nem tud elporladni, óvatosan leomlani, inkább az a valószínű, hogy egy kritikus ponton megreped, és onnantól szétrobban. Közel vagyunk ehhez, és az a feladatunk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.

Amihez a taktika, hogy hagyják a Fideszt öngólt rúgni, de közben az MSZP is rúg gólokat.

Ja, és a pártelnök szerint az MSZP nemzeti elkötelezettségű párt. És lesz megint utcai politizálás. A jelenlegi miniszterelnök-jelölt pedig Botka László – lenne, ha lenne értelme jelenleg miniszterelnököt jelölni.

A többi már MSZP-n belüli lökdösődés, akit érdekel, itt végigolvashatja.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »