Máriapócsi zarándoklat

Máriapócsi zarándoklat

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség szervezésében az elmúlt néhány év alatt számos Mária-kegyhelyet felkereshettek a helyi és velük zarándokló Pozsony-környéki magyar hívek. Többek közt Mátraverebély-Szentkúton, Márianosztrán, Máriaremetén, Csíksomlyón, Kistapolcsányban, Máriavölgyben, a franciaországi Lourdesban, a lengyelországi Czestochowában jártak már együtt. Az idei Mária-tiszteletnek szentelt tavaszi hónapban pedig Magyarország görögkatolikus nemzeti kegyhelyét, Máriapócsot keresték fel.

A háromnapos program keretén belül a minden korosztályt képviselő ötvenkét zarándok megismerkedett a kegyhely történetével, részt vett szent liturgián és szentmisén, figyelemmel kísérhette az épp zajló gyermekbúcsú programját, vagy épp személyes imában elmerülve töltekezhetett a kegyhelyen. Testi-lelki felüdülést jelentett a közösen töltött idő, az új emberek megismerése és maga a búcsújáróhely varázsa is.

Molnár Tamás atya, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora hangsúlyozta, hogy a világjárvány nehéz időszaka után örömmel mentek megköszönni, s egyben továbbra is kérni az Istenanya oltalmát.

Hírdetés

– hangsúlyozta a lelkiatya, aki az út során arra is kérte a zarándokokat, hogy szakadjanak ki egy kicsit a mindennapokból, lehetőség szerint félretéve a halasztható otthoni tennivalóikat, a terheiket pedig gyermeki bizalommal rakják le a Szűzanya elé.

A közös lelki programokon túl a közös étkezések és kedves beszélgetések is segítették a közösségépítést.

A szervezők és résztvevők hálásan köszönik a Magyar Kormány támogatását, hiszen a hosszú autóbuszos utazás kiadásait részben a Bethlen Gábor Alapnál elnyert pályázati támogatásból sikerült fedezniük.

(Forrás: pozsonyikatolikusok.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »