Mária megint sistergeg

A Nemzeti Választási Bizottság után a Kúria is beszállt a Fidesz idegenellenes gyűlöletkampányának újbóli felpörgetésébe, amikor hitelesítette a kormány népszavazási kérdését. (…)

A Kúria döntése szerint a kormány által benyújtott kérdés egyértelmű, valójában azonban teljesen értelmetlen. Legfőképpen azért, mert az EU nem írt és a jövőben sem akar előírni kötelező betelepítési kvótákat. Ez a kifejezés a Finckelstein–Habony-művek kommunikációs terméke, meghonosodása pedig a Fidesz-propagandagépezet sikeres működésének tudható be. (…)

Nagyjából biztosak lehetünk tehát abban, hogy ez év őszén az urnákhoz járulhatunk, hogy véleményt nyilvánítsunk egy teljesen értelmetlen kérdésben. (…)

Ismét lesz indoka, hogy a postaládáinkba helyezett leveleivel, a médiából dőlő agresszív reklámokkal, óriásplakátokkal ijesztgessen bennünket és mérgezze a levegőt.

Mert súlyosan téved, aki azt gondolja, hogy az idegenek elleni gyűlölet szítása csak a menekültek életét teszi elviselhetetlenné. Az ébren tartott gyűlölet lélekölő hatása nem korlátozódik azokra, akikre közvetlenül irányul, jóvátehetetlenül roncsolja a társadalom egyébként is szétlyuggatott szövetét.

A gyűlöletszítók akkor is megtalálták a gyűlölködés célpontjait, amikor még egyáltalán nem voltak menekültek Magyarországon. Hol a szegények és az elesettek, hol a hazaáruló liberálisok, hol a kommunisták, hol a bankok és a multik, hol a Soros-bérencek, hol Brüsszel. A kormánypártok szavazótáboruk egyben tartásának legfontosabb zálogát a gyűlölet ébren tartásában látják. (…)

Vásárhelyi Mária: A gyűlölet kufárjai


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »