Maratonfutók a Mária-úton

Maratonfutók a Mária-úton

Két ultramaratonista, Frank Tibor és Veress Béla végigfutja az 1300 kilométeres Mária-utat. A sportolók az elmúlt szombaton reggel indultak Mariazellből, és július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A futókhoz tizenkét kerékpáros is csatlakozik – közölte a Mária Út Egyesület az MTI-vel.

mariamar_b

A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer lesz, pihenőnapot nem tartanak. A sportolókat Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita indította el a rendhagyó zarándoklatra, Budapesten pedig fogadta és megáldotta őket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron. A Mariazell és Csíksomlyó közötti távolság napi lebontásban megtalálható a www.mariamaraton.mariaut.hu hon­lapon, ahol az indulás és érkezés településeinek nevére kattintva a GPS-koordináták is elérhetők.

A Mária-maratont az idei, meghívásos alapon szervezett első alkalom után az egyesület a tervek szerint minden évben megrendezi. Jövőre már szélesebb körben és versenyként is meg szeretnék hirdetni, írták. „A Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra”, sokkal inkább „lelki közösség” és az „egészséges életmód felmutatása” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy reményeik szerint évről évre egyre többen járják majd végig a teljes Mária-utat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »