Maradnak a komor kilátások

A kínai kereskedelmi miniszter szerint annak ellenére, hogy a globális gazdaság már leküzdötte a 2008-as pénzügyi válságot a hatásai még érezhetők.

A hétvégén zajlott Sanghajban a G20-ak kereskedelmi minisztereinek ülése, melyen a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet jóváhagyta a kereskedelem bővítését szolgáló tervezetét – írja a BBC. Közös nyilatkozatban rögzítették: megállapodtak arról, hogy többet tesznek a közös célt jelentő növekedés, stabilitás, illetve a prosperitás megvalósítása érdekében.

Gao Hucseng kínai kereskedelmi miniszter emellett jelezte: a legjelentősebb gazdaságoknak nagyobb szerepet kell vállalniuk olyan problémák megoldásában, mint a mérséklődő kereskedelem és a lassuló növekedés.

A politikus emellett hangsúlyozta: habár a világgazdaság az elmúlt néhány évben a közös erőfeszítés eredményeként jó irányba fejlődött, a pénzügyi válság hatásai még mindig érzékelhetők. Mint ismert, áprilisban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 3,4 százalékról 3,2-re, júniusban pedig a Világbank módosította 2,9 százalékról 2,4-re a 2016-os évre vonatkozó növekedési előrejelzését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »