Már több mint háromszáz áldozatot szedett a Matthew

Már több mint háromszáz áldozatot szedett a Matthew

Meghaladta a 300-at a Matthew hurrikán halálos áldozatainak száma Haitin. A vihar még ma elérheti amerika partjait. A helyi hatóságok 2 millió embert szólítottak fel a déli államokban, hogy meneküljenek a partvidékről.

A legnagyobb pusztítást azonban Haitin végezte. A vihar egész térségeket szakított el egymástól vagy zárt körbe vízzel. Az Amerikai Vöröskereszt azonnal a helyszínre sietett, hogy a négyes erősségű hurrikán után segítséget nyújthassanak.

„Az egyik dolog, amit tenni fogunk, hogy megkezdjük a kommunikációs eszközök helyreállítását. Technológiát hozunk be, hogy ezt elősegítsük. Raktáraink is vannak segélyellátmányból, azokat is kiosztjuk. Amire a családoknak még szüksége van, azok a konyhai eszközök, hogy tudjanak főzni, higiéniai szerekre is igény van, és ami miatt a leginkább aggódunk, az a kolera, ezért segítünk a víztisztító tabletták szétosztásában is” – mondta Suzy DeFrancis, az Amerikai Vöröskereszt sajtófőnöke.

A helyi hatóságok szerint több száz halálos áldozat van, és ezreket kellett kitelepíteni otthonukból. A Haiti Vöröskereszt általános igazgatója szerint a menedékhelyeken kevés a víz, a gyógyszer és az élelem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »