Már több mint háromszáz áldozatot szedett a Matthew

Meghaladta a 300-at a Matthew hurrikán halálos áldozatainak száma Haitin. A vihar még ma elérheti amerika partjait. A helyi hatóságok 2 millió embert szólítottak fel a déli államokban, hogy meneküljenek a partvidékről.

A vihar több mind 220 kilométer per órás sebességű széllel kísérve halad az Egyesült Államok felé. Eddig több országban is hatalmas pusztítást okozott. Kubában házakat tett tönkre, tetőket szakított le, utakat, falvakat árasztott el vízzel.

„Az egyik dolog, amit tenni fogunk, hogy megkezdjük a kommunikációs eszközök helyreállítását. Technológiát hozunk be, hogy ezt elősegítsük. Raktáraink is vannak segélyellátmányból, azokat is kiosztjuk. Amire a családoknak még szüksége van, azok a konyhai eszközök, hogy tudjanak főzni, higiéniai szerekre is igény van, és ami miatt a leginkább aggódunk, az a kolera, ezért segítünk a víztisztító tabletták szétosztásában is” – mondta Suzy DeFrancis, az Amerikai Vöröskereszt sajtófőnöke.

A helyi hatóságok szerint több száz halálos áldozat van, és ezreket kellett kitelepíteni otthonukból. A Haiti Vöröskereszt általános igazgatója szerint a menedékhelyeken kevés a víz, a gyógyszer és az élelem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »