Már szervezkednek a liberálisok – visszatérhet a globálliberális gyökerekhez az LMP

Informális egyeztetések kezdődtek a Párbeszéd Magyarországért (PM) párt és a Lehet Más a Politika (LMP) párt között a lehetséges együttműködésről, azt követően, hogy Schiffer András bejelentette a pártpolitikából való távozását.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Magyar Idők értesülései szerint a felgyorsult közeledés okaként a PM a vasárnapi dunaújvárosi időközi választáson elért hétszázalékos eredményét említette, amit több forrás is megerősített.

A Párbeszéd Magyarországért szóvivője szerint ilyesmiről nincs szó, bár a napokban egészen véletlenül összefutott az utcán pár LMP-s politikussal.” Tordai Bence ugyanakkor hangoztatta, tavaly már volt együttműködés az LMP-vel a korrupcióellenes Igazmondó Alapítvány létrehozásakor. A szóvivő elismerte a lapnak, hogy figyelemmel követik az LMP-sek a Schiffer András utáni időszakra vonatkozó nyilatkozatait.

A lap felidézte, hogy Szél Bernadett, az LMP jelenleg egyedüli vezetője a lehetséges együttműködést, irányváltást firtató korábbi kérdésekre úgy válaszolt, hogy az LMP önállóan indul a 2018-as választáson, de adott ügyekben készséggel együttműködik bármelyik ellenzéki párttal.

(Magyar Idők)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »