Már Sepangban célba érhetnek Hamiltonék

A lehető legjobb helyen, egyik főtámogatója otthonában védheti meg F1-es konstruktőri vb-címét a Mercedes-Benz. Ehhez mindössze annyi kell, hogy a Red Bull 7, a Ferrari pedig 22 pontnál többet ne hozzon Lewis Hamiltonékon.

Minden csapatnak az az álma, hogy hazai pályán érhessen fel a csúcsra. Nincs másként ez a Formula 1-ben sem, és a Mercedes istállónak most a hétvégén ez majdnem megadatik. A Lewis Hamilton és Nico Rosberg alkotta csapat ugyanis éppen az egyik főtámogatója, a Petronas otthonában, a maláj nagydíjon védheti meg a címét a konstruktőrök között. Ehhez pedig nem kell más az 538 ponttal élen álló német istállónak, mint az, hogy a két legnagyobb riválisa, a Red Bull ne hozzon rajta 7 pontnál többet, míg a Ferrari pilótái ne szerezzenek 22 egységgel többet náluk a hétvégén. Ez vélhetően nem földtől elrugaszkodott elképzelés, hiszen idén eddig 15 futamból 14-et megnyertek Hamiltonék, és ha most is valamelyik Mercedes-pilóta győzne, akkor a másiknak elég az újabb konstruktőri vb-címhez pontot szereznie.

„A malajziai hétvége több szempontból is nagyon fontos számunkra. Fantasztikus lenne nyerni a második otthonunkban, ezernyi barát és partnerünk, a Petronas előtt, így nincs is más célunk, mint ezt elérni. Természetesen jó volna kettős győzelemmel bebiztosítani zsinórban a harmadik vb-címünket, ám tudjuk, ez technikai sport, ahol bármi megtörténhet” – nyilatkozta az Autosport magazinnak Toto Wolff sportigazgató, aki hozzátette, öt futammal a vége előtt még sosem sikerült konstruktőri világbajnokságot nyerniük, hiszen tavaly a 16., míg 2014-ben a 15. versenyen szerezték meg a vb-címet, ám akkor a mostanitól eltérően „csak” 19 nagydíj szerepelt a versenynaptárban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »