Már ötnapos a szolnoki Tiszavirág Fesztivál

Koncertek, filmvetítések, kézműves vásár, hajótúrá várják a látogatókat június 14-től 18-ig Szolnokon, a 11. Tiszavirág Fesztiválon.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) az eseményről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a több tízezres látogatottságú, ingyenes rendezvény az elmúlt években országos hírűvé vált.

A Tisza-parti sétány varázslatos hangulata, a kérészek násztánca és az utcai fesztivál színes kavalkádja olyan elegyet alkot, amelyet máshol lehetetlen átélni – tette hozzá a polgármester, kiemelve: a fesztivál 2015-ben elnyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke kitüntető címet.

Kovács Ákos fesztiváligazgató arról beszélt, hogy a Tisza Szálló mögötti kikötőkből induló hajós túrákon megcsodálható lesz a tiszavirágzás, a kerékpárosokat pedig őrzött tárolókkal várják. A rendezvényen fellép a balkáni és karibi ritmusokat játszó Kimbala, Franciaországból érkezik Anastasia, valamint a Karpatt, koncertet ad a svájci Skarbonari a folk, a reggae és a pop határmezsgyéjéről, a berlini Budzillus, valamint az Eleanora Swing Band. Koncertet ad több szolnoki együttes, köztük az Inmates, az Anyám és Nyulam zenekar vagy a Smart Jazz. A fesztiválon hallhatják a látogatók a szolnoki zeneiskola big bandjét, valamint ütőegyüttesét. A fellépők teljes listája a www.tiszaviragfesztival.hu oldalon érhető el.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »