Már Orbán is háttérhatalmazik: "a száj Clintoné, de a hang Sorosé"

Alaposan megszaporodtak a bevándorlás útjában álló Magyarországra tett amerikai megjegyzések, és ezek mögött a nyíltan bevándorláspárti Soros György nevéhez köthető európai háttérhatalom áll – jelentette ki a Kossuth Rádióban a kormányfő.

Mi egy demokratikus Európai Uniót akarunk, amelynek etnikai, kulturális összetételét nem egy brüsszeli elit határozza meg az európai népek akarata ellenére – reagált Orbán Viktor a rádió péntek reggeli műsorában a tervezett kvótaellenes magyar népszavazást ért brüsszeli kritikákra.

Az ellenőrizetlen bevándorlást az európai államok többsége elutasítja, ez ugyanis biztonsági kérdés, és az emberek elvárják, hogy vezetőik garantálják számukra a biztonságot. Magyarország pedig azt vallja, az emberek biztonsága a legelső, ezt a népszavazást így az EU-ban sem lehet félvállról venni, és Brüsszel meg fog hátrálni – jelentette ki a miniszterelnök a 180 percben.

Az elmúlt néhány év történesei nyomán az "Európa magja" kifejezést is érdemes lesz alaposan átgondolni, a kontinens súlypontja ugyanis folyamatosan Közép-Európa felé mozdul el. Ezt is figyelembe véve pedig a lengyel néppel különösen méltatlanul bánnak, pedig – fogalmazott a kormányfő – "én nem húznék ujjat a lengyelekkel".

A miniszterelnök Kossuth Rádió reggeli műsorában emlékeztetett arra is, hogy a Magyarországra, Lengyelországra tett amerikai megjegyzések az elmúlt időszakban alaposan megszaporodtak, és nyilvánvaló, hogy ezek mögött a bevándorláspárti Soros György nevéhez köthető európai háttérhatalom áll: a száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Európa nem akar egy népesedési versenyben részt venni, mert soha nem nyerhetne – mondta a kormányfő. Az igaz ugyan, hogy egy ország fejlődése összefügg a demográfiai összetétellel, és jó lenne több fiatal, de ehhez egy a gyerekvállalást segítő családpolitika kell, olyan, amilyet most a kormány képvisel, és amelynek sikeréhez hosszú idő, "még legalább egy-két parlamenti ciklus kell".

A gyermekvállalást és mostaninál a könnyebb megélhetést segíthetik az újabb, rezsit csökkentő lépések, amelyeket a jövő évi költségvetés hoz majd meg. A kormányfő a 180 percben hangsúlyozta azt is, a magyar gazdaságban benne van a korszerű oktatási rendszer kiépítéséhez szükséges pénz is.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »